avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cum ma retrag din firma, daca asociatul nu vrea?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cum ma retrag din firma, daca asociatul nu vrea?

Buna ziua,

am un parteneriat cu o cunostinta la o firma. Avem, ambele, drept de administrator 50-50%. As vrea sa ma retrag din firma respectiva, insa, asociata "nu-si face timp" niciodata sa rezolvam aceasta chestiune. Eu nu am nici un act al firmei, care este inregistrata intr-o alta localitate, decat cea de domiciliu. Ea factureaza pe firma, ceea ce inseamna ca firma este activa. Ideea este ca vreau sa inchei acest parteneriat sau, macar, sa renunt la dreptul de administrator.

Astept sfaturile dvs.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cosmin Sighiartau , Consilier juridic 08:03, 1 Octombrie 2008
Ca si colegii mei .. va indrum inspre cererea de excludere din administrarea pe cale judecatoreasca.

Dupa obtinerea sentinetei veti merge la ORC-ul unde este inregistrata firma si veti face mentiunea de retragere din functia de administrator depunand la dosar sentinta judecatoreasca. Inteleg ca, desi dvs veti fi revocat din functia de administrator, societatea nu va ramane fara administrator, fapt ce nu va impiedica functionarea in conditiile legii a acestei societati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu asociati srl Maria Adriana Marinescu Maria Adriana Marinescu buna ziua, sunt in urmatoarea situatie , ptr care va rog sa ma sfatuiti ce sa fac: am fost asociat majoritar ( 2 asociati) in srl de la infiintare 2005 pana ... (vezi toată discuția)
Probleme privind o cesiune angelmugler angelmugler Persoana pentru care am lucrat a preluat o firma prin cesiune de la un partener de afaceri, aceasta urmand a fi pe numele meu si al fiului lui, 50%-50%, ... (vezi toată discuția)
Srl 3 asociati adibarbu27 adibarbu27 buna ziua! este vorba de un srl cu 3 asociati, unul dintre ei vrea sa se retraga , in consecinta a trimiscelorlalti 2 asociati o adresa prin care isi ... (vezi toată discuția)