avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Respingere somatie de plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Respingere somatie de plata

Buna ziua,
Ce cai legale exista pentru atacarea respingerii somatiei de plata formulata in temeiul Og 5 / 2001.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:52, 21 Noiembrie 2011
eu nu am auzit de somatii stramutate insa orice este posibil :)
factura proforma ar putea fi o dovada buna daca debitorul nu va avea stiinta necesara de a invoca o exceptie de neexecutare (de exemplu) ceea ce ar face ca creanta dvs sa nu indeplienasca conditiile legale ptr aceasta procedura. Si atunci va ramine procedura ordinara.

pe de alta parte, daca va invoca solutionarea unei alte somatii cu acelasi obeict si parti, desi nu este autoritate de lucru judecata, instanta o va respinge ptr aceleasi motive ca si prima oara.
Intr-adevar a ridicat exceptia de neexecutare.Insa nu a argumentat-o.Nu inteleg cum se poate ridica o exceptie de neexecutare in conditiile in care ai o comanda, ai un proces verbal de predare-primire, o factura proforma, toate insuiste prin semnatura si stampila de debitor.Simplul fapt ca nu exista o semnatura si stampila pe factura fiscala, transmisa pe fax, este suficient ca sa existe aceasta exceptie de neexecutare?
in cadrul somatiei de plata nu este posibila examinarea unei astfel de exceptii de aceea instanta a respins somatia de plata. va trebui sa mergeti pe calea procedurii ordinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E sau nu autoritate de lucru judecat?! Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Buna seara! Am o spetă ce o supun dezbaterii, rugându-vă a mă ajuta în limita posibilului cu un sfat competent! O societate X, are de recuperat un debit ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata ContSters82010 ContSters82010 Speta: soc.X da in judecata soc.Y pe O.U.G.119/2007 pentru recuperarea unui debit insa cererea este respinsa pe motiv ca debitul nu a fost acceptat de soc.Y ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala sophia_sb sophia_sb Debitoarea a depus actiune in anulare impotriva somatiei de plata, prin care a fost obligata la plata unei sume de bani, in care a invocat si exceptia de ... (vezi toată discuția)