avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitate in Germania
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitate in Germania

Am urmatorul caz-
o soc.romana are incheiat un contract cu o soc.germana de prestari servicii pe teritoriul Germaniei.In acest sens soc.rom duce proprii salariati sa lucreze in Germania.
Soc.romana desfasoara si activitati pe teritoriul Romaniei.
Soc.romana acorda salariatilor din Germania diurna.
Contabila din Germania intocmeste state de salarii in Germania-statele le intocmeste ca suma de salariu acordat in Rom+diurnele acordate pt.Germ si plateste impozitul pe veniturile salariatilor.
Acum vrea toate actele contabile din Romania (inclusiv pt.activitatile desfasurate aici) spunand ca ea trebuie sa le contabilizeze acolo pe toate,sa faca bilantul contabil,sa plateasca impozitul pe corporatie cred care este de 45% am inteles.
Din cate inteleg eu de la ea acolo vine fiscul german si iti spune ce profit trebuie tu sa realizezi-mie imi este greu sa cred asta.
Vrea actele in original.
Ea spune ca noi in rom.nu trebuie sa facem absolut nimic,in schimb cere JC,JV,registru de banca,casa.Nu trebuie bilant nimic datorita tratatului de evitare a dublei impuneri.
Eu stiu ca impozitul platit acolo se trece ca si credit fiscal in D 101.
In rom impozitul pe profit este de 16% acolo de 45%.
Facturile emise soc.germane s-au emis din Romania fara tva.
S-a mai confruntat cineva cu o situatie asemanatoare?ca eu nu inteleg nimic.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Noiembrie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Cel mai recent răspuns: Cristina Leu , Contabil 15:07, 9 Noiembrie 2011
da, dar factura o emite firma din RO cu codul fiscal de Germania si tva de Germania.
aceasta factura trebuie sa o contabilizeze doamna din Germania - si nu dvs. in Romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestari servicii germania Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am urmatoarea situatie-o soc.din Romania in baza unui contract de prestari servicii cu o soc.din Germania are personal angajat in Rom.ce isi desfasoara ... (vezi toată discuția)
Declaratii fiscale intreprindere individuala c1964 c1964 O intreprindere individuala platitoare de tva (lunar)desfasoara actvitatea de prestari servicii in constructii si reparatii nave.In urma contractelor obtinute ... (vezi toată discuția)
Aplicarea conventiei asupra dublei impuneri romania - elvetia Lancer Lancer Buna. Urmeaza sa semnez un contract de munca printr-o agentie de recrutare. Una dintre specificatiile care mi-au atras atentia suna cam asa: \"tax will be ... (vezi toată discuția)