avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Spor pentru munca prestata in timpul noptii
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Spor pentru munca prestata in timpul noptii

Sunt agent de politie si lucrez cate14 nopti pe luna. Vă rog sa-mi spuneti care este numarul minim şi maxim de nopti pe care le pot lucra intr-o luna pentru ca nu ni se platesc toate noptile .Până nu demult pe fluturaşul de salariu erau trecute si noptile dar acum nu mai sunt trecute si am auzit ca le si impozitează. Va rog sa-mi dati niste lamuriri in acest sens. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 17:29, 9 Noiembrie 2011
"Până nu demult pe fluturaşul de salariu erau trecute si noptile dar acum nu mai sunt trecute si am auzit ca le si impozitează." :D
Sa inteleg ca pana acum sporul de noapte nu era impozitat?:)

Lege nr. 53 din 24 ianuarie 2003 - Codul muncii
ART. 125
(1) Munca prestată între orele 22,00-6,00 este considerată muncă de noapte.
(2) Salariatul de noapte reprezintă, după caz:
a) salariatul care efectuează muncă de noapte cel puţin 3 ore din timpul său zilnic de lucru;
b) salariatul care efectuează muncă de noapte în proporţie de cel puţin 30% din timpul său lunar de lucru.
(3) Durata normală a timpului de lucru, pentru salariatul de noapte, nu va depăşi o medie de 8 ore pe zi, calculată pe o perioadă de referinţă de maximum 3 luni calendaristice, cu respectarea prevederilor legale cu privire la repausul săptămânal.
(4) Durata normală a timpului de lucru pentru salariaţii de noapte a căror activitate se desfăşoară în condiţii speciale sau deosebite de muncă nu va depăşi 8 ore pe parcursul oricărei perioade de 24 de ore decât în cazul în care majorarea acestei durate este prevăzută în contractul colectiv de muncă aplicabil şi numai în situaţia în care o astfel de prevedere nu contravine unor prevederi exprese stabilite în contractul colectiv de muncă încheiat la nivel superior.
ART. 126
Salariaţii de noapte beneficiază:
a) fie de program de lucru redus cu o oră faţă de durata normală a zilei de muncă, pentru zilele în care efectuează cel puţin 3 ore de muncă de noapte, fără ca aceasta să ducă la scăderea salariului de bază;
b) fie de un spor pentru munca prestată în timpul nopţii de 25% din salariul de bază, dacă timpul astfel lucrat reprezintă cel puţin 3 ore de noapte din timpul normal de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu ContSters334080 ContSters334080 Buna ziua .Ma intereseaza ce salariu se incaseaza la 180 ore lucrate adica 15 zile pe luna numai de noapte de la ora 18 la ora 6 .Multumesc. (vezi toată discuția)
Ore de noapte sau nu dscalin dscalin Buna ziua, ma numesc Calin si lucrez ca ambulantier la SAJ si pina nu demult am lucrat in schimburi de 12x24 acum de la 1 noe, o parte dintre noi lucram in ... (vezi toată discuția)
Plata orelor de noapte bv69nelu bv69nelu Lucrez in tura, 12/24 cu 12/48, doresc sa intreb daca angajatorul nu respecta codul muncii si nu sunt platite corespunzator orele din tura de noapte cu acel ... (vezi toată discuția)