avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1272 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Schimbare de nume minor cu acordul ambilor parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Schimbare de nume minor cu acordul ambilor parinti

1As vrea sa stiu daca ambii parinti sunt de acord ca numele minorului sa fie schimbat, adica sa fie trecut pe numele mamei este posibil si daca este adevarat ca se poate face la starea civila.
2 In eventualitatea in care vreau sa cer pensie alimentara, faptul ca i-am schimbat numele are vreo importanta
Custodia exclusiva are nevoie de temeiuri serioase, nu le vad aratate aici... Dar pentru ca nu va mai merge relatia nu inseamna ca obtineti si custodia dv. sau ca eliminati tatal din viata copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor lili5 lili5 Am obtinut custodia copilului de 1 an si 6 luni, am "trecut" examenul paternitatii si acum vreau sa schimb numele de familie al copilului dupa al ... (vezi toată discuția)
Numele copilului si pensia de intretinere Dia92 Dia92 Sunt divortata din februarie de tatal copilului, am custodia exclusiva. Tatal nici macar nu are intentia de a plati pensia alimentara de 5 luni de zile si ... (vezi toată discuția)