avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita mostenitor
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita mostenitor

In anul 2009 mama mea a facut un imprumut la o cooperativa de credit unde a fost girata de catre o persoana.Dupa cateva luni in acelasi an ea a decedat.In anul 2011 am fost instiintata de catre un executor de existenta acestui imprumut si totodata mi s-a adus la cunostinta faptul ca sunt in calitate de mostenitor si ca eu sunt cea care ar trebui sa achit aceasta suma imprumutata.Mentionez ca sunt singurul copil iar tatal meu traieste.Executorul mi-a comunicat ca va pune sechestrul pe bunurile mamei daca nu voi plati.Intrebarea mea este de ce trebuie sa platesc eu acest imprumut de care nu am stiut si de ce girantul este absolvit de toate obligatiile.Subliniez faptul ca nu am facut succesiunea dupa moartea mamei.
Cel mai recent răspuns: elenas68 , utilizator 10:18, 10 Noiembrie 2011
Chiar daca nu ati dat declaratie expresa de acceptare a succesiunii, si nici nu ati renuntat expres, se considera acceptare tacita si sunteti tinut de obligatiile defunctei.
IMpotriva girantului creditorul se vai ndrepta in caz de insolvabilitate a debitorului principal( pozitie pe care ati preluat-o in calitate de succesibil) .....
Mostenitorii care accepta succesiunea (pentru ca pot fi si renuntatori) sunt tinuti de obligatiile defunctului, in raport cu cota mostenita. Creditorii pot cere dezbaterea succesiunii pentru a-si recupera creanta de la mostenitori.Girantul probabil a garantat cu ceva venituri, pe care acum nu le mai are... Si apoi, debitorul (mama dvs) a avut bunuri in proprietate...Creditorul poate recupera creanta de la un singur mostenitor, acesta putandu-se indrepta impotriva celorlati mostenitori...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune fbog fbog va rog sa-mi specificati urmatoarele: Tatal meu a murit si nu s-a facut succesiunea. Suntem doua surori si mama, Mama a facut un contract de imprumut cu o ... (vezi toată discuția)
Executare silita persoana decedata ??!! irinarotaru irinarotaru Buna ziua ! Mama mea a decedat in urma cu 1 an. Anterior decesului facuse un imprumut bancar, imprumut fara garantii, fara giranti si fara o asigurare in ... (vezi toată discuția)
Card credit neachitat- posesor decedat apacareplange apacareplange Buna ziua. Vreau sa va aduc la cunostinta urmatorul fapt: mama a decedat acum 1 luna ( tata acum 5 ani), iar mama a avut doua carduri de credit( unul cu 3000 ... (vezi toată discuția)