avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

va rog sa-mi specificati urmatoarele:
Tatal meu a murit si nu s-a facut succesiunea. Suntem doua surori si mama,
Mama a facut un contract de imprumut cu o persoana fizica. In caz ca mama moare, acea persoana are dreptul sa puna sechestru pe bunurile mobile si imobile (adica pe toata averea care a apartinut lui mama si tata). Cum trebuie procedat, daca mama nu poate sa restituie imprumutul. Trebuie sa il restitui eu si sora mea si dupa sa deschidem succesiune? Acea persoana are dreptul sa puna sechestru pe bunuri? Va multumesc mult.
Creditorul poate sa va urmareasca si pe dvs. pentru recuperarea debitului, ca mostenitori.Puteti accepta succesiunea sub beneficiu de inventar . Bunul va fi scos la licitatie pentru acoperirea datoriei atat in timpul vietii mamei dvs. cat si dupa decesul acesteia daca bunul s-ar mai afla in patrimoniul defunctei la data mortii sale.
Da, "acea persoana" poate pune sechestru pe bunurile debitorului si chiar sa le vanda pana la recuperarea creantei (sumei de bani datorate).

Creditorul (adica "acea persoana") poate urmari bunurile debitorului, chiar daca acesta a decedat, urmarindu-i pe mostenitori.

O mostenire se accepta cu bune si rele.

Singura posibilitate de a nu mai achita debitul restant este o renuntare expresa la mostenire... dar, nu cred ca va convine acest lucru.

Mostenirea se poate considera ca fiind acceptata fie in mod expres (prin deschiderea succesiunii la notar) fie prin acceptare tacita (adica folosirea in continuare a bunurilor ce reprezinta masa succesorala si comportandu-va fata de acestea ca si cum va apartin)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita mostenitor sebmis sebmis In anul 2009 mama mea a facut un imprumut la o cooperativa de credit unde a fost girata de catre o persoana.Dupa cateva luni in acelasi an ea a decedat.In anul ... (vezi toată discuția)
Executare silita persoana decedata ??!! irinarotaru irinarotaru Buna ziua ! Mama mea a decedat in urma cu 1 an. Anterior decesului facuse un imprumut bancar, imprumut fara garantii, fara giranti si fara o asigurare in ... (vezi toată discuția)
Contract vinzare-cumparare carolyn carolyn Buna ziua,eu am fost infiata de nasa mea de botez de la virsta de 6luni acum am 33 ani ,mama mea a decedat anul trecut in nov. dar am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)