In cadrul asociatiei exista o adunare generala in care 50 plus unu sunt de acord sa le sisteze apa rece si apa calda la rau platnici, bineinteles acolo unde se poate dpdvd tehnic, respectiv parter si etajul patru.
Este ok sa incepem aceste lucrari si sa ii " pedepsim " pe cei care nu vor sa achite ce a consumat?
urmand ca noi sa ne recuperam sumele in instanta.
Asa este si la noi, un camin sapat in fata blocului pe domeniul public. Acolo in camin se face separatia pentru consumatorii care doresc sa incheie un contract separat , pentru ca acolo este limita de proprietate a instalatiilor.
Sa va mai spun ca pentru proprietarii care locuiesc in condominii si doresc separarea, pana anul acesta s-au aprobat bransamente separate, iar de anul acesta se aproba numai cu conditia ca primul care doreste sa se separe sa fie de acord cu instalarea unui distribuitor comun care costa aprox. 250 lei recuperabil pe cote parti de la cei care doresc bransarea in viitor la fel ca la instalatiile de gaze?. Cei care au bransament separat vor plati numai cota parte la bransament si se branseaza fara alte formalitati.
Aceste distribuitoare sunt construite a.i. fiecare apartament se poate lega acolo prin instalarea unui apometru de clasa superioara si incheierea unui contract cu regia.Cine nu plateste... conform contractului i se taie macaroana.
Ma minunez si eu de lucrurile care se intampla prin Bucuresti : trebuie paraaprobari pentru debransare, nu se aproba separarea consumurilor, federatia asociatiilor de proprietari tine cu cine nu trebuie, etc.
Poate nu stiti cum se castiga drepturile.:fight:
Domnule Johnperscar nu ca aveti dreptate , ci asa este normal sa se intample, ferice ca traiti intr-un oras in care oamenii stiu sa-si ceara drepturile. Ce este in Bucuresti se intampla si in Ploiesti sunt doua orase destul de mari unde oamenii sunt "dicatati" pe banii lor.
Am preluat asociatia mea dupa ce a fost delapidata de fosta conducere si am ramas socata cat de naivi sunt oamenii, nu stiu decat ca au obligatii si nu vor sa aiba drepturi.Incredibil!
Ce furnizor de apa rece aveti in oras?va intreb pentru ca doresc separarea la apa rece si cei de la Apa Nova imi tranteste mereu acest fragment din lege:
Conform Legii 241. Art. 3 pct. I) “În cazul condominiilor cu destinaţie de locuinţă existente, separarea şi individualizarea consumurilor se fac prin montarea repartitoarelor debitmetrice sau prin altă modalitate stabilită prin hotărâre a asociaţiei de proprietari. Cheltuielile aferente individualizării consumurilor vor fi suportate de coproprietarii condominiului, operatorul având numai obligaţia montării contorului principal de branşament la nivelul limitei de proprietate”.
Imi puteti spune daca in ctr dvs cu furnizorul de apa rece se specifica vreo lege sau un fragment care sa ma ajute in adresa pe care doresc
sa o fac eu furnizorul meu?#-o
Simonabardea@yahoo.com
Multam!
@SimonaBadea : am uitat sa va spun ca langa ghiseele pentru incasari, informatii , etc. este deschis un ghiseu separat pentru cei care doresc sa se separe cu apa, iar in geam sunt afisate minimum de acte care se cer la dosar: proiect, adeverinta de la asociatie ca proprietarul a stins datoriile, act de proprietate, etc. .
Proiectul se poate intocmi de catre o firma aleasa de proprietar in functie de cost. Vin din Braila niste firme care sparg piata.:))