daca o firma (debitoare) este in dizolvare...deja a trecut un an, mai pot depune somatie pe oug 5/2001 (nu am contract, doar facturi)? sau se va respinge ca fiind in dizolvare?
si daca a trecut acel termen de 6 luni in care eu ca creditor puteam depune o cerere de numire lichidator, ce mai pot face?
Parerea mea este ca puteti incerca sa solicitati numirea unui lichidator in baza art. 237 alin 7 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. Competenta de numire a lichidatorului in aceasta situatie nu este a instantei ci a directorului ORCT sau a persoanei desemnate in conformitate cu art. 2 indice 1 din OUG 116/2009.
Puteti sa promovati actiunea pe OG5 ea nu v-a fi respinsa dar nici nu v-a avea finalitate avand in vedere starea societatii .
Cea mai buna solutie este cea expusa de sad - cerere la ORC pentru numirea unui lichidator - discutati cu un lichidator in prealabil
Dizolvare s.c
ionu roman
Care este procedura cand se pronunta hotararea de dizolvare de catre instanta? societatea intra in lichidare judiciara iar cei care au bani de recuperat ce ... (vezi toată discuția)