avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 244 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Drept de autor publicare carte - Condiþii de publicare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Drept de autor publicare carte - Condiþii de publicare

Sunt persoana fizica. Am scris o carte pe care o public cu ajutorul unei edituri. tehno-redactarea am facut-o singura, editura ocupandu-se numai de tiparirea cartii. Cei de acolo mi-au comunicat ca imi pot tipari cateva exemplare pentru Biblioteca Nationala.
Intrebari:
1. Unde si cum pot inregistra cartea?(informatiile de pe internet sunt multe si lipsite de precizie).
2. Numele autorului este un pseudonim. Exista posibilitatea sa inregistrez si aceste pseudonim?
3. Cartea contine eseuri si poezii. Cum le pot proteja de cei care ar dori sa le fure?
4. Este legal sa vand cartea catre prieteni si cunostinte?
5. Incalc vreo lege daca o pun spre vanzare pe blogul propriu, siteuri etc. , pentru a putea fi procurata de persoane necunoscute mie?
6. Este necesar ca inchei un contract cu editura care sa cuprinda anumite clauze pentru protectia mea ca scriitor?
7. Ce inseamna ISBN si in ce consta?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: bebibebo , utilizator 11:52, 21 Noiembrie 2011
ISBN [ link extern ]
Inregistrarea dreptului de autor [ link extern ]
as fi dorit sa am timp sa fiu autodidact, dar trebuie sa actionez repede... e prea vasta legislatia si am nevoie de aprerea unui specialist.

Multumesc!
va multumesc pentru efort. asa cum am precizat informatiile de pe net sunt vagi si asa cum precizeaza si pschintee, este nevoie de aprecierea unui specialist. din cauza asta am si pus atatea intrebari. linkurile pe care mi le-ati recomandat le stiam deja. iar intrebarile mele au ramas fara raspunsurile pe care speram sa le primesc.....va multumesc oricum

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de autor pentru poezii proprii. unde ma adresez pentru publicarea poeziilor? ContSters254934 ContSters254934 Bună seara! Sunt un tânăr de 25 de ani și am scris o sumedenie de poezii care s-ar preta a fi publicate într-un volum. Sunt poezii proprii, scrise de ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - mãsuri de protecþie DannyBoy DannyBoy Buna ziua. Tocmai am terminat de scris o carte (fictiune) si doresc sa o public si sa o vand prin intermediul unor magazine online. Deci cartea va putea fi ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de certificat isbn dat de editura mea, daca deja am cod isbn si cip de înregistrare al cartii mele? alexandra_campeanu alexandra_campeanu Buna ziua! Am scris o carte de poezii de curand si cartea mea a fost publicata de o editura si mi s-a dat cod Isbn si cip de inregistrare dat gratuit de ... (vezi toată discuția)