avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Se mai acorda spor de vechime functionarilor publici?
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Se mai acorda spor de vechime functionarilor publici?

Buna ziua , am si eu o intrebare , care suna astfel : se acorda spor de vechime functionarilor publici , conform normelor legale in vigoare in acest moment ? Daca da , puteti sa-mi spuneti conform carui act normativ se acorda ? Va multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 19:08, 11 Noiembrie 2011
Da, se acorda.
OUG 192/2002
"CAPITOLUL III: Sporuri
Art. 10
(1)Functionarii publici salarizati potrivit prezentei ordonante de urgenta beneficiaza, la functia de baza, de un spor de vechime în munca de pâna la 25 %, calculat la salariul de baza, corespunzator timpului lucrat în program normal de lucru, astfel:

Transe de vechime în munca Cota din salariul de baza

între 3 si 5 ani 5 %
de la 5 la 10 ani 10 %
de la 10 la 15 ani 15 %
de la 15 la 20 ani 20 %
peste 20 de ani 25 %


(2)Sporul corespunzator vechimii în munca se plateste cu începere de la data de întâi a lunii urmatoare celei în care s-a împlinit vechimea în munca, prevazuta la transa respectiva."
sporul de vechime, nu se mai acorda...insa, cuantumul acestuia, se include in salariul de baza brut lunar.:)
~ Conținut șters la cerere ~
LEGE-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
ART. 11
(1) Clasele de salarizare şi coeficienţii de ierarhizare pe baza cărora se stabilesc salariile de bază, soldele/salariile de funcţie şi indemnizaţiile lunare de încadrare, sporurile şi alte drepturi specifice fiecărui domeniu de activitate corespunzător celor 7 familii ocupaţionale de funcţii bugetare, precum şi pentru personalul din autorităţile şi instituţiile publice finanţate integral din venituri proprii sunt prevăzuţi în anexele nr. I-VIII.
(2) Clasele de salarizare şi coeficienţii prevăzuţi în anexe pentru funcţiile de execuţie corespund nivelului minim al fiecărei funcţii, la care se adaugă 5 gradaţii corespunzătoare tranşelor de vechime în muncă.
(3) Tranşele de vechime în muncă, în funcţie de care se acordă cele 5 gradaţii potrivit alin. (2), respectiv clasele de salarizare, sunt următoarele:
- gradaţia 1 - de la 3 la 5 ani - 3 clase succesive de salarizare suplimentare faţă de nivelul minim al fiecărei funcţii;
- gradaţia 2 - de la 5 la 10 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 1;
- gradaţia 3 - de la 10 la 15 ani - două clase succesive de salarizare suplimentare faţă de cele deţinute pentru gradaţia 2;
- gradaţia 4 - de la 15 la 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 3;
- gradaţia 5 - peste 20 de ani - o clasă succesivă de salarizare suplimentară faţă de cele deţinute pentru gradaţia 4.
(4) Gradaţia corespunzătoare tranşei de vechime în muncă se plăteşte cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-a împlinit vechimea în muncă, prevăzută la tranşa respectivă, prin acordarea claselor de salarizare prevăzute la alin. (3).
(5) Pentru acordarea gradaţiei corespunzătoare tranşei de vechime în muncă, angajatorul va lua în considerare integral şi perioadele lucrate anterior în alte domenii de activitate decât cele bugetare.

Dar , cum se aplica prevederile acestui articol (art. 11 ) , avand in vedere celelalte articole ale legii ? Creste salariul sau nu ?:(

Alte discuții în legătură

Spor vechime mircea2020 mircea2020 In 2010 odata cu diminuarea salariilor cu 25%, sporul de vechime a fost inclus in salariul brut. Dupa reantregirea salariilor in 2012, unde se regaseste sporul ... (vezi toată discuția)
Spor vechime ildiko23 ildiko23 Buna ziua! Sunt angajata in invatamant de la 1 sep. 2005, si am trecut la transa de vechime 6-10 ani (10% spor) din 1 sept 2011, avand pana atunci 5% spor ... (vezi toată discuția)
Salarizare bugetari elizbeth elizbeth Buna ziua, Am si eu o intrebare si va rog daca se poate sa ma ajute cineva. Unui salariat permanent care are o vechime de peste 5 ani in unitate si are ... (vezi toată discuția)