avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Livrari intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Livrari intracomunitare

Buna ziua
Sunt director la o firma de cosmetice si primesc marfa din Elvetia (firma de aici este punct de lucru al celei din Elvetia) si trebuie sa fac o factura in Bulgaria (firma platitoare de TVA) si am cateva intrebari:
1. Ce se intampla cu TVA-ul pe care l-am platit cand am primit marfa din Elvetia (nefiind stat UE)? Se recupereaza?
2. Factura pe care o fac catre firma din Bulgaria este cu taxare inversa?
3. Cum se declara TVA-ul?

Multumesc mult si sper sa ma fi facut inteleasa.

Cu stima,
Catalina Riza
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:40, 11 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
1. tva achitata autoritatilor vamale se poate recupera prin depunerea unui decont negativ de tva cu optiune de rambursare.
2. pentru a putea livra marfa catre firma din bulgaria fara tva, trebuie ca firma din romania sa fie inscrisa in registrul operatorilor intracomunitari (si bine-nteles platitoare de tva)
3.factura se face fara tva si se declara in decl. 390

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Importuri !!! stefpasca stefpasca Suntem o firma din Romania care am achizitionat o marfa din Elvetia. Marfa a fost vamuita in Austria de catre un transpotator (comisionar), care a ... (vezi toată discuția)
Livrare intracomunitara kerekesmargo kerekesmargo Firma din RO inregistrat ca platitor de TVA -cumpara marfa din germania ,si vinde in germania toate firmele sunt inreg.ca platitor de tva in tara ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)