avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1147 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,am si eu o nelamurire privind casa parinteasca;parintii mei sunt pe cale sa se desparta dar au convenit sa mi faca mie acte pe casa lor.problema mea esta ca unul dintre ei are o datorie neplatita de care noi nu stiam dar am gasit o scrisoare de la o firma de recuperare prin care ere amenintat cu executarea silita.daca eu primesc casa cu act de vinzare-cumparare ma poate afecta si pe mine?va rog sa ma lamuriti si pe mine.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: nko80 , utilizator 14:12, 11 Noiembrie 2011
Lucrurile stau cam asa, in opinia mea:
1. esti unicul copil al lor ?
2. cum vor sa iti dea casa(vanzare cumparare, donatie sau cum)?
3. Pentru datoria pe care o are unul dintre ei are casa pusa drept garantie sau ce este acolo este foarte important de stiut pentru ca daca este pusa garantie pt un credit la banca atunci lucrurile stau diferit.
4. aceasta casa este dobandita de ei in timpul casatoriei?
casa este dobindita in timpul casatoriei,eu vreau sa fac act de vinzare-cumparare cu ei iar casa nu este pusa garantie este un credit de nevoi pers dar in scrisoarea celor de la firm de recuperari scrie ca l executa silit.de aici si ingrijorarea mea.daca eu fac act de vinzare cu ei sau orice forma ma afecteaza si pe mine in cazul asta?pt ca suntem rude?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act de vinzare -cumparare alin2 alin2 Un sfat va rog. Mama este mostenitoarea unei proprietati rezultata in urma taxei de succesiune intre frati acestia neavind nici o pretentie la imobilul ... (vezi toată discuția)
Partaj FloricaBerbec FloricaBerbec Socri ia dat casa batrineasca fostuli sot cu act de vinzare-,cumparare noi neam construit o casa impreuna,16 ani mai tirziu fara sa stiu el a deschis act de ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate ContSters287867 ContSters287867 Dupa decesul mamei si succesiune, am gasit in casa un act de proprietate al tatei. Este un teren cu casa, dobindit prin cumparare. In actul de ... (vezi toată discuția)