avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1527 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Numar semnaturi pentru infiintarea unui partid
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Numar semnaturi pentru infiintarea unui partid

exista un precedent sau o varianta legala prin care s-ar putea inscrie un partid politic cu mai putin de 25000 semnaturi ?
Cel mai recent răspuns: camelia_fotache , utilizator 05:41, 12 Noiembrie 2011
camelia_fotache a scris:

exista un precedent sau o varianta legala prin care s-ar putea inscrie un partid politic cu mai putin de 25000 semnaturi ?

Consultati legea partidelor.
Nu exista nici o prevedere care sa va permita infiintarea unui partid politic cu un nr. mai mic de 25000.

Lista trebuie sa cuprinda cel putin 25.000 de membri fondatori, domiciliati in cel putin 18 din judetele tarii si municipiul Bucuresti, dar nu mai putin de 700 de persoane pentru fiecare dintre aceste judete si municipiul Bucuresti.

Puteti infiinta un ONG cu un numar foarte mic de membrii (3 pt. Asociatie, 1 pentru Fundatie)
suna interesant. ulterior, exista posibilitatea "metamorfozarii' in partid politic ?
multumesc.
NU. Nu are legatura una cu alta. Puteti insa sa „achizionati” un partid politic. Stiu ca existau astfel de propuneri prin „piata” acum ceva vreme pe la verzi si ecologisti.
n-am dormit mai deloc cu gandul la sugestia dvs. va multumesc. cu acordul dvs, tinem legatura. cu deosebita stima, fotache c.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong - pentru blocuri MrV MrV Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreun temei legal in baza caruia sa putem infiinta un ONG care sa aiba ca scop: reparatii si diverse imbunatatiri in ... (vezi toată discuția)
Punctul de lucru al unui ong MarianGo MarianGo Buna ziua, Doresc sa va intreb daca si in ce conditii o asociatie non profit poate infiinta un punct de lucru si, daca da, cum poate incheia contracte de ... (vezi toată discuția)
Diferenta concreta intre asociatie si fundatie highlife highlife Buna ziua. As dori sa stiu care este diferenta concreta dintre o Fundatie si o Asociatie. Tot ce stim este ca infiintarea unei Fundatii costa mult mai mult ... (vezi toată discuția)