avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit banca

Buna ziua,
as dori sa ma ajute cineva:
am facut un credit la banca, intre timp am facut rost de o parte din valoarea creditului
cca 50% , la banca mi-au zis ca suma se scade din suma rezultata din cumulul creditului si dobinzile aferente acestuia.
intreb: exista vreo lege sau un act normatin in baza careia sa solicit achitarea partiala a creditului si incheiere unui act aditional prin care sa se recalculeze dobinda la suma ramasa din credit
va multumesc pentru sprijin
Cel mai recent răspuns: independent , utilizator 13:17, 11 Noiembrie 2011
Solicitati in scris bancii ca optati ca din suma de xxxx lei depusa in cont sa fie rambursat (partial) anticipat creditul.
Banca trebuie sa va comunice care este valoarea creditului ramas dupa rambursare si va intocmi un nou scadentar in care vor fi cumprinse si dobanzile aferente si comisioanele (daca mai e cazul).

Exista OUG nr. 50/2010, este bine sa o citesti pentru a te putea apara de eventuale abuzuri ale bancilor si din cate stiu eu fiecare banca are politica ei de rambursare anticipata a creditelor si este bine sa citesti si in contractul de creditare si mai mult sa stai de vorba in detaliu cu reprezentantul bancii si sa ii ceri sa iti explice clar dac vrei sa depui suma X , cat se stinge din credit, ce mai ramane, cum se calculeaza, etc. tot, trebuie sa iti ofere toate explicatiile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare partiala a creditului giginona giginona Buna ziua, am nevoie de un raspuns dat de un specialist in relatia client -banca am facut un credit la banca, intre timp am facut rost de o parte din ... (vezi toată discuția)
Marja bancii si oug 50/2010 rashid rashid Buna ziua, In 2007 am incheiat un contract de credit imobiliar in Euro pe o durata de 30 de ani. 1. In contractul de credit, se specifica “nivelul ... (vezi toată discuția)
Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)