Am o situatie mai dificila. Anume: o persoana a decedat in 1993. In timpul vietii i s-a reconstituit dr. de prop. pe un teren in intravila , nu si pe suprafata din extravilan. In timpul vietii imputerniceste prin procura pe unul dintre fii sa instraineze suprafata de teren ptr. care s-a facut reconstituirea dr. de prop in baza lg 18/1991. Acesta instraineaza doar o parte din suprafata , nu pe toata. Dupa decesul persoanei careia i s-a reconstituit dr. de prop. fiul acersteia, in baza aceleasi procuri ( fara sa deschida el sau altcineva in drept succesiunea, deci lipsa certificat mostenitor), instraineaza alte 2 parti din teren, in prezent ramanand aprox 550 mp. Fiul este decedat.
Intrebare: Mai pot ceilalti copii sa ceara deschiderea succesiunii , constatarea calitatii de mostenitor , mai pot intra in posesia macar a partii din terenb ramase?
Intrebare 2: Pot ceilalti copii sa ceara reconbsatiruirea dr. de prop. pe suprafata din extravulan ( au raspuns de la arhivele statului ca exista) ?
Suprafata de teren ce nu a fost instrainata dupa decesul proprietarului fondului constituie masa succesorala a mostenitorilor. Chiar daca fiul avea procura, avea obligatia sa depuna mandatul mostenitorilor de drept, orice operatiune de instrainare a averii defunctului da dreptul la actiune in revindecare a celor indreptatiti asupra masei succesorale, ramasa la momentul decesului.
Obs; presupun ca in mandat (procura) nu era prevazut ca dupa decesul celui care a dat mandatul avea si operatiunea de care vorbiti in relatarile Dv.
Titlu de proprietate
atak
Buna ziua
Cum sa procedez? Suntem 3 frati. In urma decesului parintilor nostrii au ramas doua terenuri din care unul cu casa. Succesorii unui frate sustin ca ... (vezi toată discuția)
Speta
tosonel
In aprilie 1990, eu si mama mea de la care am primit procura pt vanzare, am vandut prin fostul Notariat de stat al Sectorului 1 un imobil situat in sectorul ... (vezi toată discuția)