avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... RECURS IN INTERESUL LEGII - TAXA PE POLUARE!!
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

RECURS IN INTERESUL LEGII - TAXA PE POLUARE!!

in data de 14.11.2011 se va judeca acest recurs...
speram intr-o solutie favorabila, adica acest recurs sa fie respins...
vom vedea luni, in sedinta de la ora 9 a Inaltei curti de casatie si justitie...!!!!!!
ce parere aveti? eu cred ca sunt sanse mari sa fie respins, deoarece CJLuxemburg s-a pronuntat deja in doua spete (Tatu si Nisipeanu), instantele din Romania fiind obligate sa aplice acele hotarari, din continutul carora rezulta cu claritate ca OUG 50 este neconforma cu dispozitiile comunitare...!
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 18:55, 14 Noiembrie 2011
Recursul in interesul legii vizeaza in primul rând respectarea sau nu a procedurii prealabile ficale, ca un criteriu de admitere sau nu a unei actiuni in instanta.
da...asa este, dar acest recurs trebuie solutionat tinand cont de cele doua hot pronuntate de curtea de justitie de la luxemburg....va recomand sa cititi acest articol...
[ link extern ]
Cine este mai informat ,sau mai aproape de surse ,ce s-a hotarat astazi la Inalta Curte?
Ultima modificare: Luni, 14 Noiembrie 2011
cristinaruxanda, utilizator
inca nu stiu...nu s-a afisat nimic...am incercat sa caut pe google, dar nu am gasit nimic pana la ora asta...oricum, cred ca pana maine se va afla hotararea
Decizia nr.24 în dosarul nr. 9/2011.

Admite recursurile în interesul legii formulate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Iaşi şi Colegiul de conducere al Curţii de Apel Cluj şi stabileşte că:

1.Acţiunea având ca obiect obligarea Instituţiei Prefectului prin serviciul de specialitate, la înmatricularea autovehiculelor second-hand achiziţionate dintr-un alt stat membru al Uniunii Europene, fără plata taxei de poluare prevăzută de Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 şi fără parcurgerea procedurii de contestare a obligaţiei fiscale prevăzută de art.7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 este admisibilă.

2. Procedura de contestare prevăzută de art.7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.50/2008 raportat la art.205-218 din Codul de procedură fiscală nu se aplică în cazul cererilor de restituire a taxei de poluare întemeiate pe dispoziţiile art.117 alin.1 lit.d din acelaşi cod

Obligatorie, potrivit art.3307 alin.4 din Codul de procedură civilă.

Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14 noiembrie 2011.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntare ril - procedura prealabila taxa poluare 14.11.2011 Marian Senchiu Marian Senchiu Cei de la Înalta Curte de Casație si Justitie au publicat astazi un comunicat de presa: Decizia nr.24 în dosarul nr. 9/2011. Admite ... (vezi toată discuția)
Taxa poluare suspendata?! pop sorin pop sorin Cum interpretam: Decizia nr. 1.241 din 22 septembrie 2011 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 3 alin. (2), art. 4 lit. ... (vezi toată discuția)
Cum se interpreteaza decizia nr. 24/2011 a inaltei curti de casatie si justitie pronuntata in dosarul 9/2011 (recurs in interesul legii - taxa auto)? glo glo Acesta este continutul deciziei Decizia nr.24 în dosarul nr. 9/2011. Admite recursurile în interesul legii formulate de procurorul general al ... (vezi toată discuția)