avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburare posesie ? ajutor va rog !!!!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburare posesie ? ajutor va rog !!!!

- acum 2 saptamani am cumparat un teren pe baza de procura.
- totul ok , am facut actele notariale, l-am intabulat, verificat procura, pus pe rol, etc.
- terenul este cumparat in urma unei dezmembrari proprietarul vanzandu-mi gradina el ramanand cu partea din fata unde are si casa.
- intrarea mea pe teren este separata si opusa fata de casa fostului proprietar.
- acum 1 sapt mergand la teren apare fiul cat si fostul proprietar care incep sa ma injure si sa ma dea afara in forta de pe teren pe motiv ca ei nu si-au primit toti banii de la nepot, nepotul fiind persoana de la care am cumparat prin procura, care cica a fugit cu banii... am 2 martori la acest incident de evacuare cu forta.
- am facut plangere la politie pentru tulburare de posesie si injurii si evacuare cu forta dar in urma audierii mele politia mi-a spus ca nu am cum sa fac plangere pt tulburare posesie ???? si ca am de ales intre proces pt injurii si amenintare sau sa le dea o amenda. am ales amenda momentan ca poate ai linisteste...
- terenul meu in partea dinspre fostul proprietar nu are ingradire. deci imi lipseste 1 laterala de ingraduire. daca ma duc si fac gard intre mine si el chiar si fara autorizatie iar peste noapte imi fura gardul...??

- ce pot eu face? ce pot face penal ca sa-l acuz de tulburare de posesie?
- daca fac gard si ma reclama sau mi-l fura ce se intampla? cum demonstrez eu ca el mi l-a furat ?
- cum pot eu sa-l linistesc pe acest om legal fiindca pierd si timp si bani si mi se refuza si accesul pe teren / si nu am eu nici o vina referitor la cazul cu nepotu

va multumesc mult !
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
maxx33, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 14:16, 13 Noiembrie 2011
De fapt ei va pot acuza pe dvs. de tulburare de posesie, ei au posesia iar dvs. aveti proprietatea.

Cereti in instanta o ordonanta de evacuare.
cum naiba sa ma acuze ei pe mine de tulburare de posesie cand ei au vandut si nu mai sant nici proprietari ? ce posesie sa aibe ei ?
eu trebuie sa imi cer dreptul meu legal la proprietatea platita cu banii mei munciti ?
pai atunci ce naiba mai reprezinta actul notarial si ce drepturi am eu ca proprietar ?
...pai lucrurile stau cam asa...Luati repejor o autorizatie PENTRU INGRADIREA TERENULUI,pe baza actelor ce le aveti,de proprietar al locului,de la Primaria de unde este locul...nu ar trebui sa dureze prea mult....faceti repede o imprejmuire din ..ceva...dupa care daca va mai intra pe proprietate se numeste ....violare de domiciliu,art.192 Cod Penal,...si apoi veti sta altfel de vorba cu Politia!!!Garantez acest lucru!!!se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 4 ani!!!
pai gard de inprejmuire vreau sa fac dar nu am timp de autorizatie la care trebuie proiect gard, avize si urbanism si costa cam 10 mil hartogaraie dar dureaza 2-3 luni. eu nu vreau sa astept 3 luni asa ca ma apuc de gard fara autorizatie si daca sa iau amenda asta este. platita in 48 ore cica e 500 lei....
dar vecinul poate sa-mi fure sau detelioreze gardul ?
daca eu fac gardul fara autorizatie si el fura gardul sau intra iar abuziv pe terenul meu; ce pot sa-i fac, fiindca gardul e facut fara autorizatie.... ?
astept si alte idei pt rezolvarea problemei...

mersi fain
Eu tot nu am inteles care este situatia terenului acum. Ati intrat vreodata pe teren? Fostii proprietari folosesc terenul in vreun fel? Pentru putem vorbi de o tulburare de posesie si in functie de situatie riscati un dosar penal daca fostii proprietari au inca posesia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

Alte discuții în legătură

Antecontractul de vanzare cumparare absolva de tulburare de posesie? haralambie06 haralambie06 Buna ziua. In ianuarie 2009 am incheiat un ante-contract de vanzare-cumparare sub semnatura privata asupra unui teren din intravilan cu unul dintre ... (vezi toată discuția)
Daca terenul nu e total ingradit si vecinii intra pe el abuziv e tulburare posesie ? maxx33 maxx33 am cumparat un teren si acum am certuri cu vecinii care sant si fostii proprietari, fiindca ei nu si-au primit toti banii. vanzarea sa facut pe baza de ... (vezi toată discuția)
Probleme teren cumparat nicupapici82 nicupapici82 Buna seara , am cumparat un teren dupa care am fact demersurile pentru intabulare,identificare si imprejmuire . In timp ce lucrarea de identificare era depusa ... (vezi toată discuția)