avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua!

Daca am avut grija de parintii mei toata viata si am locuit in casa lor aducand imbunatatiri casei, cum se face dezbaterea mostenirii avand in vedere ca mai sunt surori care isi cer dreptul dupa moartea parintilor?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cicidaniela , utilizator 13:07, 12 Noiembrie 2011
La fel ca si cand nu ati fi avut niciodata grija de parinti. Daca parintii inca traiesc va recomand sa mergeti cu ei la un notar si sa faca un testament prin care sa va lase dumneavoastra toate bunurile.

Ulterior, fratii vor cere reductiunea libertatilor excesive dar veti avea mai mult ca ei.
Multumesc foarte frumos de raspuns
SAu faceti un contract de vanzare cumparare cu parintii si atunci veti fi proprietara pe toata casa. Se paote face cu clauza de habitatie viagera. Eventual si ingrijire, dar i ncazul asta sa aveti martori care vor declara ca ati avut grija de ei. (declaratii scrise dela martori).
daca as fi in locul dvs as face un contract de v-cump cu clauza intretinere .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire vasimarian13 vasimarian13 cum pot trece proprietatea parintilor pe numele meu cu efort birocratic si financiar minim?mentionez ca ambii parinti traiesc si mai am 2 surori.va multumesc ... (vezi toată discuția)
Cum e cel mai bine sa faca parintii mei cu un apartament ElenaClaudia ElenaClaudia suntem 3 surori,iar parintii mei vor sa imi treaca mie apartamentul ca dupa moartea lor sa nu vina surorile sa imi ceara despagubire (vezi toată discuția)
Testament sau ce......? johnnydanut johnnydanut Buna seara ! De curand mama mea a decedat si a ramas doar tata. Inainte de moarte au stabilit ca un teren pe care e casa lor sa-mi revina mie iar altul (de ... (vezi toată discuția)