avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

cum pot trece proprietatea parintilor pe numele meu cu efort birocratic si financiar minim?mentionez ca ambii parinti traiesc si mai am 2 surori.va multumesc anticipat,marian vasilache.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 19:07, 18 Aprilie 2012
In primul rand mostenirile ca sa ne luam dupa titlul topicului deschis de dvs se deschid prin moarte. Testament desi e cea mai ieftina Metoda sa zicem este si dezavantajoasa pt ca mai aveti surori care vor cere reductiunea liberalitatilor excesive pt ce incalca rezerva lor succesorala. Donatia are din acest punct de vedere acelasi regim si este si mai costisitoare Decat testamentul.
Puteti face un contract de vanzare cumparare, in care pretul sa fie dat si sa demonstrati acest lucru ca altfel va fi donatie deghizata si ajungem ca mai sus, sau sa incheiati un contract de intretinere , vanzare cumparare cu clauza de uzufruct abitatie dar atentie sa aveti le aveti declarante in acest contract pe surorile dvs sau se poate face si ulterior declaratia, astfel acestea nu mai pot cere reductiunea liberalitatii excesive, nefiind actul prezumat ca donatie decghizata deoarece au consimtit la acesta.
Atata vreme cat traiesc parintii puteti sa treceti proprietatile lor pe numele dumneavoastra prin vanzare - cumparare sau prin donatie. In nici un caz nu poate fi vorba de mostenire deoarece succesiunea se deschide la data mortiii celui ce lasa succesiunea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau testament? aselajusto aselajusto buna , am un apartament lasat de la parinti mei care ,inca traiesc nu am bani sa fac intabulare sau contract de vanzare cumparare , cum as putea sa procedez ... (vezi toată discuția)
Transfer proprietate parinti - copil pppamela pppamela Buna ziua, Parintii mei doresc sa transfere una din proprietati mie - uneia din cele 3 fiice. Care decizie este cea mai stabila? Testament/Contract ... (vezi toată discuția)
Se poate contesta un act de vanzare cumparare cu uzufruct viager, facut intre bunici si un nepot (minor)(reprezentat de fiica), de catre un mostenitor direct (fiu) . stefanpantea1968 stefanpantea1968 Am citit mai multe postari referitoare la uzufruct viager si in mare banuiesc si raspunsul la intrebarea din titlu dar caut mai multe sfaturi. ... (vezi toată discuția)