avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Persoana fizica-impozitarea vanzarii unui autoturism
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Persoana fizica-impozitarea vanzarii unui autoturism

buna ziua
daca in anul 2010 cumpar un autoturism la o valoare si il vand anul urmator la o valoare mai mare , pe persoana fizica (nu autorizata) , atunci trebuie sa platesc impozit pe profit ?
Cel mai recent răspuns: cadyman , utilizator 14:41, 2 Septembrie 2013
....normal...DA!!!....dar daca nu afla ...cine trebuie...:yeah:
atata timp cat duci facturile de cumparare si vanzare ptr. inmatriculare si radiere ,nu ai cum sa tii ascuns....
am nevoie de un raspuns documentat
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
cicidaniela, utilizator
Dumneavoastra ca persoana fizica nu intrati in sfera de aplicare a impozitulul pe profit definita conform art. 14 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal. Mai mult decat atat, nu puteti emite factura de vanzare, pentru ca nu aveti calitate de agent economic. Vindeti un bun al dvs. proprietate personala. Ca atare, in discutie avem un venit din instrainare de bunuri.

In baza art. 42 lit. g ) din Legea 571/2003 nu sunt impozabile veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul personal, altele decât câştigurile din transferul titlurilor de valoare, precum şi altele decât cele definite la cap. VIII^1.

Mare atentie insa, la vanzarea autovehiculului sa nu uitati sa declarati la primaria orasului pe raza caruia aveti domiciliul, conform prevederilor art. 264 alin. 4 din Legee 571/2003 privind Codul Fiscal, articol pe care il redau mai jos (insist, nu pentru ca ar avea neaparat legatura cu subiectul ci pentru ca este o obligatie legala de care multi uita):

ART. 264 Dobândiri şi transferuri ale mijloacelor de transport
(4) Orice persoană care dobândeşte/înstrăinează un mijloc de transport sau îşi schimbă domiciliul/sediul/punctul de lucru are obligaţia de a depune o declaraţie fiscală cu privire la mijlocul de transport, la compartimentul de specialitate al autorităţii administraţiei publice locale pe a cărei rază teritorială îşi are domiciliul/sediul/punctul de lucru, în termen de 30 de zile inclusiv de la modificarea survenită.
In Codul fiscal avem:

ART. 42 Venituri neimpozabile

În înţelesul impozitului pe venit, următoarele venituri nu sunt impozabile:

[...]

g) veniturile primite ca urmare a transferului dreptului de proprietate asupra bunurilor imobile şi mobile din patrimoniul personal, altele decât câştigurile din transferul titlurilor de valoare, precum şi altele decât cele definite la cap. VIII^1. Sunt considerate bunuri mobile la momentul înstrăinării şi bunurile valorificate prin centrele de colectare, în vederea dezmembrării, care fac obiectul Programelor naţionale finanţate din bugetul de stat sau din alte fonduri publice;


Deci, vanzarea unui autoturism proprietate personala nu este impozabila.

Buna ziua ,

Mai este valabil acest raspuns. S-a modificat ceva in aceasta privinta ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare masina-ce taxe? ContSters161126 ContSters161126 Ce obligatii fiscale catre stat am ca persoana fizica in cazul vanzarii unei masini ? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Radiere auto.........ajutati-ma va rog vzolex vzolex buna problema ar fi urmatoarea: in urma cu trei luni am vandut o masina la o persoana care sta in alt judet in trei luni de zile el n-a obosit sa-l ... (vezi toată discuția)
Impozite si taxe locale xerxes xerxes Bună ziua, Potrivit prevederilor art. 261, alin. (1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, orice persoană care are în proprietate un mijloc de ... (vezi toată discuția)