Bunicii mei au facut testament pentru mine, una dintre nepoate, ei avand trei fete si 5 nepoti. Unul dintre bunici a decedat. Testamentul bunicilor a fost facut ca urmare a contributiei platite de mama mea, (una dintre cele 3 surori), de aprox. 65 % din valoarea casei in timpul vietii bunicilor. Acum, dupa ce bunica nu mai este si va trebui deschisa procedura succesorala, surorile au spus ca testamentul poate fi atacat, deci doresc sa va intreb cum trebuie sa procedez asa incat sa se respecte dorinta bunicii. Mai mult, au aparut acum si mostenitori care solicita acest apartament cumparat in 1999 si procesul pentru casa acum in curs de desfasurare, Ce ar trebui sa fac ?
Multumesc pentru raspuns. Deci nu imi e clar. Avand testamentul bunicii, ( iar in cazul in care surorile si bunicul renunta) practic nu trebuie, ca prin testamentul lasat eu sa devin mostenitorul, sau nu ?
Testamentul poate fi atacat de mostenitorii legali ai bunicii care sunt fiicele acesteia.Dansa putea dispune in limita cotaitatii disponibile fara a atinge rezerva succesorala.Nu inteleg de ce nu v-a vandut imobilul ,ati fi scapat de atatea neplaceri.Bunicul dvs are partea sa 1/2 din masa de impartit si va participa la proces alaturi de dvs.Problema este mai complicata ,va trebuie un avocat ,trebuie realizata o strategie a procesului ,problema trebuie rezolvata pe etape.
Multumesc pemtru raspuns. Acum se discuta doar partea bunicii. Deci la partea de 1/2 ce imi revine prin testamentul de la bunica vor participa cele trei surori si bunicul? Dar cum se poate evita aceasta de vreme ce bunica a facut testamentul in favoarea mea? In cazul in care fiicele renunta in favoarea mea aceasta cota de 1/2 se transfera nepoatelor fiicelor, adica verisoarelor mele ?