avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzarea unui autoturism se lasa uneori cu urmari ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzarea unui autoturism se lasa uneori cu urmari grave de genul achitarii la nesfarsit a amenzilor aplicate noului proprietar

Cu un an si doua luni in urma am vandut {de fapt a fost o tranzactie de genul,vinzare la schimb cu un alt autoturism plus diferenta la suma ceruta} ,un autoturism proprietate personala, {pe persoana fizica} ;s-a incheiat un contract de vinzare -cumparare,s-a platit suma pretinsa ca diferenta ,eu obtinand un alt autoturism neimatriculat care apoi am reusit sa il imatriculez fara probleme;pina aici toate bune si frumoase..... dupa circa trei saptamani am radiat autoturismul de la taxe si impozite locale apoi am trimis documentatia necesara pentru imatricularea pe noul beneficiar. Acum vreo luna jumatate am primit o amenda, pe care de fapt presupun ca as fi primit-o ,mentionez ca eu in acest interval de timp trecut de la achizitionarea bunului, am schimbat adresa {nu si localitatea },cumparandu-mi un alt imobil, de aici si presupunerea mea ca as fi primit amenda deoarece la adresa actuala am primit mai apoi o somatie de neplata a unei amenzi in cazul faptei de a circula fara a detine o rovinieta valabila, aceste incalcari regulamentare fiind facute de noul proprietar al masinii vindute de mine......care de fapt s-a dovedit ulterior ca nici el nu mai avea masina revinzand-o la rindul lui mai departe la alti doi cumparatori bineinteles nu concomitent.Pina la urma am reusit sa i-au legatura si cu cel la care am vindut masina si cu cel care detine masina in prezent....dezinteresat total,fara nici un fel de acte, imatriculari si alte cele nici nu-i intereseaza promitind de nenumarate ori ca va plati amenda {a parte cartea de identitate a masinii care o detine ultimul beneficiar} ma inteb acum cum pot eu sa conving acest om ,de fapt pe actualul detinator al masinii, care dupa cite am inteles nici contract de vinzare-cumparare nu a facut atunci cind a achizitionat masina, sa-si plateasca amenzile care pina una alta imi parvin tot mie . Am consultat un avocat care m-a sfatuit sa fac o contestatie ,apoi sa radiez masina dar eu nemaidetinand cartea de identitate a masinii in original nu stiu cum sa procedez .Mentionez ca vreau sa ma ocup personal de acesta procedura fara sa apelez la serviciile unui avocat doar ca ma aflu in situatia de a nu sti ce pasi trebuie sa urmez. Precizez faptul detin ca documente doveditoare : contractul de vinzare-cumparare a masini,chitanta de epeditie a radierii autoturismului de la taxe si impozite si bineinteles somatia primita pt neplata amenziilor,cit si copia dupa cartea de identitate a celui caruia i-am vindut eu masina. In speranta ca voi obtine un raspuns, un sfat concret la ceea ce ar trebui sa fac va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: vxd , utilizator 20:26, 12 Noiembrie 2011
Daca nu sa inteles din cele de mai sus reamintesc ca nu am achitat nici o amenda ;consider ca nu este o obligatie a mea...
La modul cum prezentati problema si din care nu prea se intelege mare lucru eu va recomand angajarea unui avocat care sa va reprezinte si sa va apere in instanta impotriva atat a celor la care ati vandut masina dar si a sistemului care dpa ce ati radiat masina dv aveau obligatia de a-i obliga pe cumparatori sa-si inmatriculeze masina in termen de 30 de zile dupa achizitionarea ei.
ce sa mai radiati daca este radiata de la financiar??????nu se mai radiaza de la politie si nu stiu cum v a venit amenda pl ca la financiar nu mai apare .........si din ce spune ti v ati mai schmbat si domiciliul! ceva nu este clar!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instanța mă obligă să înmatriculez o mașină pe care am cumpărat-o și am vândut-o în mai puțin de 30 de zile. ce pot face? adivip70 adivip70 V.A. a cumparat un autoturism in data de 25.10.2014 de la T.T. dupa 3 săptămîni adica 10.11.2014 am vîndut autoturismul lui C.C. acesta nu mai stiu ce a ... (vezi toată discuția)
Cvc auto unamed unamed am cumparat o masina neimatriculata pe baza de un cvc la un birou notarial. cvc a ramas la mine , dar pers care mi-a vandut-o a pastrat si cvc vechi intre ... (vezi toată discuția)