Buna seara, sunt casatorita de un an si jumatate, sotul nu este cetatean roman, dar am facut casatoria aici in Romania. Nu avem copii, nici bunuri de impartit, de asemenea suntem amandoi de acord sa divortam. Problema este ca sotul se afla in alt stat, repet, el nici nu este catetean roman, iar momentan nu poate sa vina in Romania. Este neaparat nevoie sa apelez la un avocat? Intreb asta pt ca nu avem nimic absolut de impartit si suntem perfect de acord ambii. Doar neprezentarea lui putand fi o problema sau nu. Deci, prima intrebare? Pot inainta fara avocat procedurile? Daca da, unde anume? La tribunalul pe raza orasului unde a si avut loc casatoria? Cam care sunt costurile intr-o situatie de genul asta si ce anume necesit ca si documente? Ma refer aici si la copii dupa actele sotului sau un acord in scris al sau, ce anume necesit intru totul si unde ma prezint? Multumesc mult pt timpul acordat!
Conform Codului civil, consider ca nu se poate divorta prin reprezentant punct. Nu spun ca nu exista sansa ca o instanta sa admita un astfel de divort, insa atata timp cat la ofiterul de stare civila sau la notar este precizat in mod expres faptul ca cererea se poate depunde prin mandatar, pot concluziona ca la instanta nici macar cererea nu o mai pot depune astfel.
In mod clar, staruinta se va cerceta la fiecare sot personal si nu prin mandatar.
Divort
Vasilica-Irina
Buna ziua va rog sa ma ajutati si pe mine cu sfaturi sunt maritata in deva dar am parasit domiciliu am plecat mi-am refacut viata cu alt barbat am ramas ... (vezi toată discuția)
Cat ma costa divortul ?
RMZ
Vreau sa divortez, dar nu stiu ce acte trebuie sa depun sau ce taxe sa achit ?
Sa platesc un avocat e prea mult pt bugetul meu actual.
Am inteles ca nu mai ... (vezi toată discuția)