avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cat ma costa divortul ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cat ma costa divortul ?

Vreau sa divortez, dar nu stiu ce acte trebuie sa depun sau ce taxe sa achit ?
Sa platesc un avocat e prea mult pt bugetul meu actual.
Am inteles ca nu mai e necesar sa se faca prin judecatorie, se poate depune cererea de divort si la primarie ? Unde, ce si cum ? (eu locuiesc in Bucuresti, sect 1).
Am inteles ca dureaza aprox 30 zile de la data depunerii cererii de divort.
Eu trebuie sa plec din tara o per de timp - cand ma aintorc asi vrea sa fiu divortata deja. Trebuie sa las o procura de reprezentare cuiva sau cum se poate face fara sa fie necesara prezenta mea aici ? Daca e absolut necesar ma pot intoarce dupa 30 zile cand sunt anuntata ca trebuie sa fiu prezenta la ultima infatisare
Nu am nimic de impartit cu sotul meu - nu avem nici copii (asta e unul din motivele divortului), nici altceva de impartit.

Ma puteti ajuta cu cateva informatii ??
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:51, 10 Iunie 2014
Conteaza daca sotul e de acord sau nu, de aici plecati. Fara sa fie de acord, nu puteti divorta nici la notar , nici la starea civila.
In instanta prin acord va costa 200, la notar vreo 500 si la starea civila, functie de cat s-a stabilit la nivel de primarie.
In toate cazurile trebuie sa fiti prezenta, la notar aveti posibilitatea sa imputerniciti pe cineva sa depuna actele, iar dupa 30 de zile , va veti prezenta la final. In instanta sau starea civila, va prezentati in persoana si la depunerea actelor.
Daca aveti resedinta in strainatate, aveti motiv temeinic pt care nu va puteti prezenta si ati putea imputernici pe cineva sa va reprezinte in instanta, numai in instanta.


Ultima modificare: Marți, 10 Iunie 2014
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț la distanta. buna! eu și soțul meu am hotărât de ... Andreea.ivascu Andreea.ivascu Divorț la distanta. Buna! Eu și soțul meu am hotărât de comun acord să divortam însă el locuiește în străinătate. Avem un copil împreună, in ... (vezi toată discuția)
Divort pe cale administrativa ContSters407086 ContSters407086 Buna seara.Cum se procedeaza la divortul pe cale administrativa?Care sunt costurile si ce preupune? La depunerea actelor trebuie sa fie prezenti ambii soti? ... (vezi toată discuția)
Numele dupa divort AnaaaB AnaaaB Buna ziua! Eu si sotul meu dorim sa divortam de comun acord. Nu avem copii. Doar ca problema este ca eu nu ma aflu in tara si amandoi dorim sa terminam cu ... (vezi toată discuția)