avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sunt disperată. Am nevoie de un sfat legat de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sunt disperată. Am nevoie de un sfat legat de divorț, vă rog

Buna dimineata. Am 49 ani si viata mea de familie a ajuns un cosmar. As dori sa divortez. Nu am copii minori in intretinere. Cei pe care ii am sunt majori. Singura proprietate care s-ar supune partajului este apartamentul. As avea nevoie va rog sa imi spuneti in ce conditii poate sau nu poate fi supus partajului mai ales ca a intrat in vigoare noul cod civil ale carui reglementari nu le cunosc.

Apartamentul am inceput sa il achit inainte de revolutie si dinainte sa ma marit si l-am terminat de achitat dupa revolutie cand eram deja maritata. Inca de cand a fost construit blocul apartamentul a fost asadar pe numele meu. Toate platile au fost facute pe numele meu. In aceasta situatie il impart la partaj sau nu? Si daca da exista vreo posibilitate sa nu se intample asa ceva si sa evit sa fie supus partajului? Unul dintre cei doi copii majori locuiesc inca la aceeasi adresa.

Nu as vrea sa ma intelegeti gresit, nu caut sa imi las sotul pe drumuri. Insa scandalurile din cauza alcoolului au devenit insuportabile. Iar cand nu face scandal "sotul" locuieste la tara la mama lui.

Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Mai 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:32, 15 Noiembrie 2011
promovati actiune de divort din vina lui exclusiva in temiul art. 379 Cod civ cu acordare de despagubiri in temiul art 388 ( daca v-a cauzat vre-un prejudiciu moral sau material). dupa ce divortati , daca nu plaeaca e buna voie evacuati-l . casa este bunul dvs propriu.
puteti chema si copii martori daca sunt majori.

exista si actiunee de evacuare a sotului turbulent

ce va trebuie sunt probe, probe, si iar probe( acte , martori)
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
Antoanela Geaman, Avocat
av.antoanelageaman a scris:

puteti chema si copii martori daca sunt majori.

Art. 190. - În pricinile privitoare la starea civilă sau divorţ se vor putea asculta rudele şi afinii mai sus-arătaţi, în afară de descendenţi.

Or fi ei majori, dar tot descendenti raman!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort Carlla Carlla Nu stiu daca am deschis topicul acolo unde trebuie dar sper sa fie ok, daca nu o sa rog moderatorii sa-mi mute topicul. Am o singura intrebare: \"Cine cu ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez dupa 19 ani vyyoleta vyyoleta Vreau sa divortez dupa 19 ani de casnicie.ce sanse am sa raman cu 2 copii unul de 17 si unul de 7 ani in aprtament tinand cont de faptul ca el nu are un sa se ... (vezi toată discuția)
Partajul in cazul imobilului cumparat in rate ada82 ada82 Am nevoie de un sfat din partea dumneavoastra in legatura cu partajul unui imobil cumparat in rate. Sunt intr-un proces de divort cu sotul meu si as vrea sa ... (vezi toată discuția)