avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Marfa din Elvetia
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Marfa din Elvetia

Buna dimineata! Acum vreo 6 luni am primit cu revista Readers Digest un fel de carte postala cu oferta promotionala la lenjerie, oferta din Elvetia. Am comandat un set pt mine si unul pt sotie, le-am primit si le-am platit. Imediat am primit un alt mesaj prin care mi se spunea ca mi se vor trimite la cateva luni produse, in cazul in care nu raspund, iar daca refuz , sa le comunic in scris. La acest mesaj nu am raspuns, considerand ca nu ma poate obliga nimeni sa primesc ceva ce nu am comandat. Acum vreo 2 saptamani am primit instiintare de la posta pt pachet din Elvetia, pe care nu l-am ridicat. Ieri in schimb am primit somatie de plata pentru acest pachet. Daca ma poate ajuta cineva, multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: eugenilean , utilizator 21:37, 2 Octombrie 2008
Buna ziua.Notificarea de care vorbeam se numeste PRIMA scrisoare de RAPEL, si mi se spune ca in urma analizei contului meu figurez cu sold debitor si sunt rugat sa-l lichidez. Mentionez ca nu am semnat nici o confirmare de primire, niciodata.
Am citit observatiile pertinente ale dnei Gradinaru si am inteles ca nu trebuie sa ma avant prea tare. Multumesc.

Scrisoare de rapel = prima notificare, instiintare de plata, scrisoare care sa va aminteasca faptul ca aveti o datorie.
E posibil ca banii pe care i-ati platit la ridicarea coletului comandat sa nu fi ajuns in contul firmei - dv stiti ce suma ati platit la posta si ce suma apare in notificare.
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2008
trope_doi, utilizator
Suma pentru produsele comandate a fost de 60 lei si acum am 90 lei, iar numele produselor sunt altele.De altfel in extrasul de pe scrisoarea de rapel, scrie si categoria cheltuieli recuperare, dar suma este 0. Firma cu pricina este Pangea(cred), cu sediul in Elvetia, dar cu telefon de Bucuresti.
Ati gresit titlul topicului "marfa din Elvetia" trebuia sa fie "naspa din Elvetia" :D Ma indoiesc ca e vorba despre o firma helveta, din cate stiu eu acestia sunt oameni seriosi.
1. Sunt o multime de firme care fac pe piata romaneasca astfel de "ghidusii" profitand de lipsa de cultura juridica a romanului pensionar, care, in multe cazuri, e speriat de tot si de toate :stunned: Aceasta practica, de a anunta clientul ca in cazul in care nu te refuza expres, vei considera aceasta un accept nu are, in sine, nimic ilegal ori abuziv, notificarea unei persoane pentru a plati ceva ce nu datoreaza e alta problema.
2. Avlil are dreptate, puteti sa-i ignorati sau puteti sa le trimiteti un refuz ori un accept, in functie de timp si interese.
:offtopic:
Avlil a scris:
Pai, maine trimit si eu oferte de vanzare agrafe cu mentiune ca, daca nu-mi raspundeti, inseamna ca le vreti, la minunatul pret de 1000 de lei... o bucata!

1000 e ultimul pret ? De cine sunt semnate agrafele ?
Ultima modificare: Joi, 2 Octombrie 2008
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
Pentru cine doreste, maine pot scana " Notificarea" si o pot trimite(nu stiu daca o pot posta aici), evident daca mi se transmite o adresa de mail. Multumesc tuturor pt ajutor. evident ca nu o sa dau curs scrisorelei! Multumesc ica o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert la distanta plummy plummy Buna ziua! Am o cunostinta care a facut o comanda acum ceva vreme prin internet la o firma. A comandat ceva aflat in oferta (compleu lenjerie intima cu 25 de ... (vezi toată discuția)
Daca am comandat un produs la o firma care comercializa acel produs inseamna ca am incheiat un contract la distanta cu firma? alea_him alea_him Anul trecut prin februarie sau martie am facut comanda la firma Provea la un set arabella si nu a ajuns nici pana in ziua de azi acest set la mine . In luna ... (vezi toată discuția)
Produse provea genocatz genocatz BUNA ZIUA Am comandat folosind un talon dintr-o revista niste produse “ Miriale – o marca a grupului Provea” ( lenjerie de corp).In ... (vezi toată discuția)