avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 300 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... creantele salariale sunt transmisibile ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

creantele salariale sunt transmisibile ?

Daca o persoana are Sentinta Judecatoreasca definitiva prin care i se acorda sporuri salariale ce nu i-au fost platite in decursul a cativa ani, acest "creditor" poate ceda o astfel de creanta ?
Art. 38.
Salariaţii nu pot renunţa la drepturile ce le sunt recunoscute prin lege. Orice tranzacţie prin care se urmăreşte renunţarea la drepturile recunoscute de lege salariaţilor sau limitarea acestor drepturi este lovită de nulitate.
(CODUL MUNCII)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la preaviz in cazul concedierii tatiana_avanu tatiana_avanu Buna ziua. Se poate renunta la preaviz in cazul concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului, daca sunt de acord ambele parti cu acest ... (vezi toată discuția)
Renuntare drept salarial joe17 joe17 Exista vreo baza legala pentru [b]renuntarea la un drept salarial[/b] ?? .. de ex. [b]salariul de merit[/b] .. Multumesc! (vezi toată discuția)
Este incalcat accesul liber la justitie? art. 483 alin. (2) din ncpc codulmuncii codulmuncii Intr-un conflict de munca, in calea de atac a apelului, partea a renuntat la unul din drepturile de care dispunea (admis in prima instanta), si recunoscut de ... (vezi toată discuția)