Buna ziua,
Va rog frumos sa ma indrumati si pe mine sunteti singura mea speranta,
Bunicul meu a detinut 2 case cu 2800 mp respectiv 3000mp si 3 terenuri de 3500mp iar acu 5 ani a vrut sa imparta pamantul frateste unchiu si tatal meu, tata fiind decedat ma luat pe mine in calitate de al doilea fiu si ia dat lui unchiu jumatatea lui respectiv 1 casa cu 2800mp si 2 terenuri 3000mp + 2000 mp si mi-a ramas mie 1 casa 3000 mp(unde locuiesc cu bunici) + 1 teren 3500mp + 1000mp.
Unchiu cand sa facut imparteala si-a facut acte imediat eu fiind la facultate si neavand bani; urmand sa fac acte anul urmator, bunicul ca ajutor pentru mine in caz ca el se simtea rau ia facut o procura bunici prin care o imputerniceste sa imi poata face acte.
Din pacate bunicu a decedat mai rapid decat ne-am asteptat eu si bunica. Au urmat niste ani foarte complicati dupa pentru mine cel putin...
Dupa 4 ani de la moartea lui bunicu a venit unchiu ca vrea din nou partea lui din ce a ramas sa imi dea mie bunicu. Acum am primit raspuns de la unchiu ca procura nu mai este valabila si ca tre sa ii dau 38% din pamantul casei + partea lui(1/3) din celelalte terenuri ca sa imi dea casa sau daca nu face cum "zice legea" si ia (1/3) din casa si din pamant si imi baga chiriasi in casa...
Va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat trebuie sa existe o modalitate prin care acea procura trebuie sa fie valabila si dupa moartea lui bunicu, trebuie sa existe ceva sa se faca dreptate (acu vad ca urmareste sa traga de timp sa moara bunica sa poata sa faca juma juma cu mine pe ce a mai ramas ce pot sa fac).
Din pacate numai 2 raspunsuri am primit(nimeni nu se ofera sa spuna ce sa fac pe gratis (ceea ce este si corect), trebuie sa i-mi cumpar avocat pentru mai multe detalii ceea ce nu-mi permit). Intr-un final am luat decizia de a ma retrage, stiu sigur ca nu pot sa ma pun cu cineva care are mai multa experienta ca mine..., incerc sa caut un loc de munca in strainatate si sa imi fac singur daca vreau sa am, singurul lucru pe care il regret este ca m-am nascut in asemenea familie..("cu timpul omul se schimba") si nu in ultimul rand in asemenea tara...
Multumesc frumos pentru raspunsurile acordate, Buna seara !