avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... societate infiintata de militar
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

societate infiintata de militar

buna seara,
doresc un raspuns de la dvs, sunt militar, ca orice cetatean al Romaniei dorim spre un trai mai bun, doresc o prosperitate, timpul trece, legile stagneaza, noi stagnam, nu reusim sa evoluam datorita acestor legi, legea 80/1995, care este intrebarea mea:
doresc sa-mi constitui o societate pe persoana fizica sau sa accesez fonduri europene, ar fi legal, contravin statutului cadrelor militare potrivit prevederilor

CAPITOLUL II
Îndatoririle şi drepturile cadrelor militare

Secţiunea a 3-a
Interzicerea sau restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi
Art. 29
Cadrelor militare în activitate le este restrânsă exercitarea unor drepturi şi libertăţi, astfel:


e) constituirea în diferite forme de asociere cu caracter profesional, tehnico-ştiinţific, cultural, sportiv-recreativ sau caritabil, cu excepţia celor sindicale ori care contravin comenzii unice, ordinii şi disciplinei specifice instituţiei armatei, este permisă în condiţiile stabilite prin regulamentele militare.

Cadrelor militare în activitate le este interzis:

a) să îndeplinească alte funcţii decât cele în care sunt încadrate, cu excepţia cumulului prevăzut de lege, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului apărării naţionale;

b) să fie asociat unic ori să participe direct la administrarea sau conducerea unor organizaţii ori societăţi comerciale, cu excepţia celor numite în consiliile de administraţie ale regiilor autonome şi societăţilor comerciale din subordinea Ministerului Apărării Naţionale, din cadrul industriei de apărare sau în legătură cu aceasta?

doresc un raspuns cu multumiri!

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:46, 13 Noiembrie 2011
Din textele de lege susenuntate nu prea aveti cum sa va constituiti societate comerciala.Dar de ce sa nu constituie o altfel de societate cineva din familia dvs.Ati rezolvat astfel problema , cel putin cat veti fi in cadrul armatei .Nimeni nu va poate impiedica insa sa concepeti strategia societatii si sa facet planurile de investitii.Cel putin asa vad eu problema in acest moment.
Daca cititi bine prevederile Legii nr.80/1995 - mai sus citate - veti observa ca interdictia prevazuta la art.30 alin.2 lit.b din Legea nr.80/1995 se refera la organizaţii ori societăţi comerciale din cadrul industriei de apărare sau în legătură cu aceasta ... nu si la late societati comerciale ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soldatul gradat voluntar este considerat cadru militar? denis10 denis10 Buna seara.Vreau sa imi Deschid o firma pentru comercializarea unor haine si nu stiu ce gen si daca pot deschide daca sunt caporal in armata romana.Am citi in ... (vezi toată discuția)
Contract de munca timp partial pompier rdk67 rdk67 buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti daca un pompier poate sa lucreze la o societate cu contract individual de munca, cu timp partial? multumesc. (vezi toată discuția)