avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie copii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie copii

Buna ziua,

In urma unei relatii de concubinaj au rezultat doi copii (gemeni).Am aflat de curand ca partenera mea a calcat stramb cat eu eram plecat la munca (lucrez international). Acum relatia nu mai poate fi posibila intre noi. Drept urmare, intentionez sa cer custodia copiilor in instanta. Eu am o situatie materiala soilda, plus avantajul studiilor superioare (in ce priveste educatia copiilor). Acum ,ea nu are absolut nimic. Ce sanse am pentru a obtine custodia copiilor? Pentru asta as fi dispus sa accept si un job in tara fara probleme.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 23:33, 13 Noiembrie 2011
Este discutabil ,depinde de instanta de judecata.Inteleg ca ea nu are nici locuinta si nici posibilitati materiale sa creasca copii.Da aveti sanse mai mari ca ea cu conditia sa stati in tara si sa puteti asigura supravegherea copiilor.Trebuie sa faceti dovada ca copii nu sunt ingrijiti corespunzator.Pana la proces va recomand sa trimiteti ceva bani copiilor ,sa le duceti alimente .Aceasta inseamna sa va preocupati de soarta copiilor dvs,fapt care va foloseste si in fata judecatorului.
Pentru a obtine custodia copiilor trebuie sa indepliniti anumite conditii:
1.sa aveti un job stabil
2.sa aveti locuinta proprie
3.sa aveti timp sa va ocupati de copii
4.sa prezentati garantii morale pentru cresterea si educare copiilor
5.sa dovediti ca pana acum v-ati interesat de soara copiilor in mod constant
Daca minorii au o varsta foarte mica (pana in 10 ani) de obicei sunt incredintati mamei, iar tatal va contribui la educarea lor.
Exista si posibilitatea unei custodii comune, iar domiciliul minorilor sa fie stabilit la unul din parinti.
De asemenea instantele prefera parintele care are un job in tara precum si parintele la care vrea minorul sa stea
Noul Cod Civil prevede ca regula exercitarea autoritatii parintesti in comun de ambii parinti, totusi, când există motive întemeiate, având în vedere interesul superior al copilului, instanţa poate
hotărâ ca autoritatea părintească să fie exercitată numai de către unul dintre părinţi.

In functie de rezultatele anchetei sociale si a avocatului pe care il veti avea, puteti castiga in instanta stabilirea domiciliului minorilor la dvs. sau chiar exercitarea doar de catre dvs. a autoritatii parintesti (custodia unica).

Ce varsta au minorii?
Potrivit noului cod civil, In acest moment, regula este custodia comuna.
Exceptia este incredintarea minorului unuia dintre parintii, dar in baza unor probe serioase si...decisive.
"Daca exista motive intemeiate, avand in vedere interesul superior al copilului, instanta hotaraste ca autoritatea parinteasca sa fie exercitata numai de catre unul dintre parinti."
Varsta copiilor,2 luni. Oricum, voi face tot ce este posibil sa obtin custodia copiilor!!
Multumesc tuturor pentru reply pe speta.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
claudiutan, utilizator

Alte discuții în legătură

Precizare divort gabitza12 gabitza12 Buna ziua, sunt somera si apelez la cunostintele dumneavoastra de a ma indruma. Mi s-a pus in vedere sa-mi precizez actiunea de divort, eu cerand la depunerea ... (vezi toată discuția)
Divort cu minori dinculeanudeliadenisa dinculeanudeliadenisa cum se castica custodia totala a copilului in varsta de 11 luni?tatal vrea copilul dar nu are nici conditii pentru intretinere (vezi toată discuția)
Divort cu custodie exclusiva ! alinabarac1982 alinabarac1982 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat . Sunt casatorita si am doi copii mici ( fetita 1.5 ani ) baiatul ( 2.5 ani ) sotul meu in acte a jucat tot la ... (vezi toată discuția)