avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Vanzare apartament - rog ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Vanzare apartament - rog ajutor

Luna trecuta am cumparat un apt de la sotii M , platindu-l cu bani cash (printr-un credit prima casa ) + o garsoniera care era pe numele parintilor mei .
Din cauza anumitor divergente intre mine si sotii M (facturi neplatite catre anumiti furnizori la care am fost obligata sa platesc pentru a putea dispune continuitatea serviciilor + nereguli privind situatia apartamentului ) , am decis impreuna cu parintii mei de le preda garsoniera fara chiuvete si boiler.
Sotii M. au facut o plangere de furt si distrugere parintililor mei (fiind cei ce le-au vandut garsoniera) si mie si sotului meu pentru ca pana in ziua vanzarii noi am locuit acolo .
In contractul de vanzare-cumparare a garsonierei este stipulat urmatorul lucru
Noi ....... vindem dreptul de proprietate asupra apartamentului situat in ..... , bun compus in totalitate din una camera de locuit si dependinte , cu o suprafata construita de 34,25mp .... ; cotele parti din partile comune din constructii si instalatii care prin natura si destinatia lor sunt de folosinta comuna , perpetua si fortata a tuturor coproprietarilor .....

Ce risc eu si familia mea in urma acestei plangeri ?maine trebuie sa ne prezentam la politie si nu stiu ce sa fac .
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 10:23, 16 Noiembrie 2011
Ati riscat numai prin faptul ca ati cumparat acel apartament cu un credit ipotecar pevazut in programul "PRIMA CASA"! In fapt, nu erati obligata sa cumparati si datoriile pe care le aveau proprietarii fata de asociatia de proprietari si terti. Inteleg ca este vorba despre un abuz infaptuit de catre vanzatori prin faptul ca au formulat o plangere penala impotriva dvs., acuzandu-va de furt. Nu va ramane decat sa va prezentati la politie cu o copie de pe acel contract de credit ipotecar, contractat conform programului "PRIMA CASA", impreuna cu familia pentru a da declaratii. Altfel, nu trebuie sa va faceti probleme atata vreme cat organul sesizat trebuie sa dea curs acelei plangeri!
Nu cred ca m-ati inteles .

Vanzarea garsonierei s-a facut separat , pentru ca nu se putea include in contractul Prima Casa .

Deci dupa ce am predat garsoniera cumparatorilor , ei ne-au facut plangere de furt si distrugere .
Cred ca am inteles destul de bine: ati cumparat un apartament cu bani imprumutati de la banca, beneficind astfel de programul "PRIMA CASA". Pe langa acei bani ati dat si o garsoniera! Intrebare: s-a consemnat in contractul de vanzare-cumparare ca pe langa bani vanzatorii au primit si imobilul( garsoniera)? Sau intr-un alt act notarial, nu neeaparat in acel contract... Deci, ar trebui sa nu va fie teama de faptul ca ati fost reclamata de furt. Acesta va trebui si dovedit!
Garsoniera s-a vandut separat, printr-un alt act notarial de vanzare cumparare .
Astazi am fost la politie si am declarat ca am luat chiuvetele de comun acord cu proprietarii (care ulterior ne-au acuzat de furt )
.
Acum ce urmeaza ?La ce sa ma astept ?
Acum am inteles exact despre ce "furt" sunteti acuzata... In opinia mea nu poate fi vorba despre furt, asa cum v-au acuzt reclamantii!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract de vanzare-cumparare LoredanaP LoredanaP Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera intr-un imobil nou. Imobilul are termen de finalizare pe data de 15 septembrie 2011, iar avansul cerut este de 1500 ... (vezi toată discuția)
Codebitor pensionar la un credit ipotecar vicky_gavrila vicky_gavrila Buna ziua. Am si eu o situatie. Eu si sotul meu am vandut garsoniera soacrei mele pentru a ne cumpara un apartament. Pentru restul sumei de bani o sa facem ... (vezi toată discuția)
Apartament ipotecat in caz de divort ContSters57553 ContSters57553 Am cumparat in timpul casatoriei un apartament, jumatate din banii nostri, restul pe credit ipotecar, ipoteca de gradul intai. Sotul meu este titular de ... (vezi toată discuția)