avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatia e posibila inaintea iesirii din indiviziune?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatia e posibila inaintea iesirii din indiviziune?

Buna,
va rog daca imi puteti raspunde la o intrebare, am mostenit un teren impreuna cu alti doi mostenitori, avem cadastru pe acest teren dar nu am iesit din indiviziune, as dori sa donez partea mea din teren fetei mele. Este posibil acet lucru, pot face donatiafara sa ies din indiviziune? sau trebuie intii sa iesim din indiviziune dupa care sa fac actul de donatie,
va multumesc pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: luciluc , utilizator 12:33, 15 Noiembrie 2011
puteti dona cota dumneavoastra indiviza nepoatei acum, urmand ca aceasta sa iasa din indiviziune atunci cand va dori. pentru aceasta trebuie sa va prezentati la un notar public cu actul de proprietate, schite cadastrale, certificat fiscal, cartea de identitate a dvs si a nepoatei, acte de stare civila (certificate nastere, casatorie) care sa ateste legatura de rudenie,
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se admite donatia cotei parti de teren in indiviziune? mariapopescu mariapopescu Tata este comostenitor cu o nepoata,ambii fiind mentionati in titlul de proprietate care-i pe numele mamei lui decedate.In situatia data tatal imi poate dona ... (vezi toată discuția)
Donatia unui teren de la parinte la copil ,care ar costul aprox ? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care ar putea fi taxele si alte costuri in mare daca mama ar decide sa imi doneze un teren intravilan ? Se calculeaza la o valoare minima a ... (vezi toată discuția)
Donatie teren sonia64 sonia64 Matusa mea pe care o am in intretinere doreste sa imi faca un act de donatie pe cota ei de teren de 1/4, ce ii revine din titlul de proprietate unde sunt 4 ... (vezi toată discuția)