avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare carte de identitate dupa divort,dar fara partaj inca

Buna ziua! Dupa ce hotararea de divort este definitiva si irevocabila pot schimba cartea de identitate careia i-a expirat termenul de valabilitate la domiciliul de resedinta unde locuiesc acum cu mutatie, sau numai in localitatea unde am locuit pana acum la adresa din actul de identitate.Daca schimb c.i. la domiciliul de resedinta adresa de pe cartea de identitate va fi aceasta unde locuiesc acum sau se va pastra cea de dinainte si apoi sa fac din nou mutatie .Mentionez ca nu am facut inca partajul bunurilor comune.Multumesc anticipat!..
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 19:05, 16 Noiembrie 2011
Mai am nelamuriri. Pe cartea de identitate care mi-a expirat am avut mutatie la adresa unde locuiesc acum , timp de cateva luni . Actul a expirat si trebuie reinnoit.Acest lucru s-a suprapus cu divortul.Ca sa pastrez adresa de pe c.i. expirata, trebuie sa o reinnoiesc doar in localitatea care mi-a eliberat c.i.? Detin doar o copie a actului de proprietate (nu si originalul ) a locuintei a carui adresa este pe actul de identitate care a expirat si urmeaza sa fie schimbat pe baza hotararii de divort .Nu pot face acelasi lucru si in localitatea unde este locuinta unde am avut deja mutatie ? mutatie pe care de altfel vreau sa o prelungesc pana la rezolvarea problemelor ce le am?
Repet intrebarea : daca nu voi avea aceeasi adresa ca inainte pe c.i. ,nu voi avea probleme la partajarea locuintei care este bun comun?
Multumesc pentru ajutor.

Referitor la partaj, va spun inca o data - a spus-o si @sebastian-barbulescu - ca NU influenteaza cu nimic drepturile pe care le aveti asupra apartamentului.

Copia dupa actul de proprietate NU este suficienta pentru a va reinnoi CI, aveti nevoie si de original, iar faptul ca apartamentul este obiectul unui proces de partaj nu va ajuta - cred ca ati avea nevoie de acordul sotului.

Un drum la Serviciul de Evidenta a Populatiei de care apartine resedinta pe care o aveti acum v-ar lamuri exact cum puteti fi ajutata sa va reinnoiti actul de identitate.

V-a expirat cartea de identitate, nu puteti prelungi viza de resedinta fara o noua carte de identitate.
Ultima modificare: Marți, 15 Noiembrie 2011
Ares-3, moderator
Mai intai trebuie sa obtineti originalul contractului daca insistati sa aveti domiciliul la fosta adresa si resedinta la actuala adresa. Daca contractul este la sot, dvs. puteti apela la serviciul de impozite si taxe din primarie pentru a va da originalul aflat la dumnealor, original dupa care va faceti o copie legalizata la notar si pe care il restituiti celor de la impozite si taxe. Asta inseamna sa va deplasati in orasul in care ati locuit. Dupa care, pe baza celorlalte acte in original si copii, adica contractul pe casa, certif. de nastere, casatorie, sentinta divort, certif nastere copii pana in 14 ani(daca aveti copii), carte de alegator, taxa de 11 lei pentru CI si daca doriti si viza de resedinta taxa de 4 lei si insotita de proprietarul adresei de resedinta cu CI si actele pe locuinta de resedinta, va prezentati la SPCLEPul unde locuiti efectiv, faceti 2 cereri si gata. :)
Credeti ca i se va face domiciliul intr-o locuinta care face obiectul partajului? In acest caz i se poate face doar o carte de identitate provizorie la acea adresa. Ar putea face carte de identitate doar daca fostul sot ar veni sa semneze de primire in spatiu. Cel mai simplu ar fi sa-si faca un act de identitate la adresa la care locuieste in prezent. Ar schimba si numele si domiciliul in acelasi timp. Si ar scuti din drumurile pe care ar trebui sa le faca pentru obtinerea unor documente care cred ca nu-i vor fi de folos.
Nu vad ce probleme ar avea la partaj daca ar avea alta adresa in actul de identitate. Ma da omul afara din casa, nu locuiesc acolo dar tin totusi cu dintii de adresa din buletin. Daca tin asa de mult la acea adresa imi fac carte de identitate provizorie la adresa respectiva pana se termina partajul si gata...
Cat despre copia contractului, e mult de discutat... Doar daca ar fi vorba de un act incheiat la un notar, o copie legalizata din arhiva notariatului ar putea tine loc de original. Daca e vorba de un contract incheiat la notariatul de stat, Arhivele Nationale ar fi de ajutor sau eventual Camera Notarilor Publici(unde am inteles mai nou ca se afla o parte din arhiva vechiului notariat de stat). Daca e vorba de contractele incheiate cu fostele RAGLT-uri trebuie mers la societatile care au preluat arhivele acestora pt. o copie conforma cu originalul. Trebuie vazut exact contractul ca sa poti indruma omul...
Mi-a scapat partea cu pastrarea numelui in urma divortului. Deci fara schimbare de nume. Si din moment ce sunteti divortata nu veti mai avea nevoie nici de certificatul de casatorie. :">
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
bep, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna seara!supun atentiei dvs urmatoatea situație: am deschis ... andreea27 andreea27 Buna seara!Supun atentiei dvs urmatoatea situație: Am deschis procedură notariala divorț. Certificatul de casatorie in original va fi retinut de notar pana ... (vezi toată discuția)
Cum sa imi fac buletin daca nu am resedinta? DeeaRaina DeeaRaina Buna seara, Problema mea este urmatoarea: In mai putin de o luna imi va expira buletinul. Si nu am pe ce adresa sa il refac. Adresa pe care am momentan ... (vezi toată discuția)