avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Azil umanitar
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Azil umanitar

As dori sa stiu care sunt conditile in care poti solicita azil umanitar in o tara din Europa deoarece am probleme cu autoritatile, vecini, o persoana din familie care e propietar si ma persecuta..., am 3 formulare depuse la Cedo in '07 pt. abuzuri ale autoritatilor (decizi judecatoresti...) pt. ca nu mai rezist sa locuiesc aici: Lugoj, Romania.
Cel mai recent răspuns: aaee , utilizator 10:08, 2 Octombrie 2008
aaee a scris:

As dori sa stiu care sunt conditile in care poti solicita azil umanitar in o tara din Europa


De azil politic am auzit. Dar de azil umanitar nu am auzit. Ce organizatie mondiala sau lege a unei tari sustine acest azil ? Unde pot sa ma informez in subiect ?

...deoarece am probleme cu autoritatile,


Sunt de parere ca aveti probleme cu unii reprezentanti ai autoritatilor si nu cu toti. Ca unii sunt "mai rai" altii "mai de treaba".

... vecini, o persoana din familie care e propietar si ma persecuta...,


Sunt situatii in viata ( fiecare trece prin asemenea perioade) cand "se prabuseste cerul pe noi" si avem impresia ca toti s-au coalizat impotriva noastra. Dar impresia e cu siguranta falsa si legata de o interioritate tensionata care ne face sa fim cam refractari la ce ni se spune si pe altii sa nu prea asculte ce "dureri" avem.

Sunt de parere ca daca tot vreti sa va mutati, sa va mutati din Lugoj in alta localitate din Romania, nu chiar in Europa ca in acest caz se pot adauga la problemele care au aparut ( nu e sigur ) probleme de comunicare determinate de limba.


În ţările membre ale Uniunii Europene si în acelaşi timp în Norvegia şi Islanda este valabilă Convenţia de la Dublin. Prin Convenţia de la Dublin ţările reglementează care ţară va răspunde de cazul dvs de azil. Cererea dvs de azil poate să fie cercetată doar în una dintre aceste ţări.
Chiar dacă dvs veti cere azil în Suedia şi doriti ca cererea dvs să fie cercetată aici, nu este sigur că aveti dreptul la acest lucru. O altă ţară care este cuprinsă în Convenţia de la Dublin poate să aibă răspunderea pentru această cercetare.

Azilul este o forma de protectie acordata de un stat, pe teritoriul lui, pe baza principiului de ne-oprimare si a drepturilor recunoscute refugiatilor la nivel international si national. El este acordat unei persoane care nu este in situatia de a cauta protectie in propria sa tara in calitate de cetatean sau rezident, tocmai pentru ca ii este de frica sa nu fie urmarit pe motiv de rasa, religie, nationalitate sau apartenenta la un grup social sau la un curent de opinie publica.
multumesc pt raspuns mie foarte util.
dl. am facut memorii la guvern, parlament, presedinte...dar nici raspuns nu am primit, va dati seama ca fara ajutor si implicarea unor oameni nu pot sa ma mut in alta zona.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Azil umanitar roby0 roby0 Cumnatul meu este din Palestina, Gaza.Impreuna cu familia tocmai s-au intors din Gaza, din plin razboi. Am auzit ca Norvegia accepta sa ofere azil umanitar ... (vezi toată discuția)
Cerere azil politic tatianamidani tatianamidani buna seara...v as ruga sa mi rasp,...locuiesc in Damasc.castorita si dom stabil aici.se stie situatia conflictuala din siria.a si dorii sa primesc ... (vezi toată discuția)
Azil politic in eu tariq tariq buna ziua sunt cetetean straiin casatorit cu o romanca am permis de sedere valabil 5 ani pot eu impreuna cu sotia sa mergem in danemarca si cerem azil acolo? ... (vezi toată discuția)