avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 173 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... coplatitor la credit de nevoi personale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

coplatitor la credit de nevoi personale

Buna seara,am si eu o intrebare la toti cei care stiu sa imi raspunda:fratele meu vrea sa faca un credit de nevoi personale cu valoare ipotecara la BCR ,insa salariul lui si al prietenei sale nu sunt suficiente ,astfel incat ii mai trebuie o persoana care sa participe ca coplatitor la acel credit,si respectiv o persoana care sa garanteze cu locuinta pt creditul respectiv.De garantat vor garanta parintii mei cu apartamentul,iar dupa un an de zile gajul va fii pus pe imobilul pe care l-a cumparat fratele meu,iar de mine are nevoie ca coplatitor,salariul meu adunat cu al lui si al prietenei reusind sa il ajute sa ia creditul.Ma intereseaza si pe mine ce riscuri pot avea eu in cazul in care particip ca coplatitor ,daca mi se mai poate acorda mie personal credit in cazul in care vreau sa fac unul si daca fratele meu poate participa la randul lui ca coplatitor la creditul meu.Va multumesc mult si sper sa ma ajutati cu niste rasounsuri pentru ca nu stiu ce sa fac,daca sa accept sau nu sa fiu coplatitor.O seara buna tuturor
Cel mai recent răspuns: iliana105 , utilizator 22:36, 30 Septembrie 2008
In cazul in care veti semna contractul de credit ca si codebitor, veti fi buna de plata pentru creditul fratelui dvs, astfel ca in caz de restante sau neachitare a creditului, banca va poate executa silit (si) pe dvs, pentru recuperarea sumei imprumutate de frate.
In raportul de la Biroul de Credit veti aparea ca si codebitor cu rata respectiva, si asta va va afecta la calculul capacitatii de rambursare pentru un alt credit. In functie de gradul de indatorare acceptat de fiecare banca, vi se va mai acorda sau nu un alt credit. Si fratele poate participa la creditul dvs ca si coplatitor, dar daca deja ajuns si pentru creditul actual la gradul maxim de indatorare ( altfel de ce ar avea nevoie si de salariul dvs?), nu vad cum ar putea sa va ajute inainte sa stinga creditul acesta.
Nu inteleg de ce nu se poate pune ipoteca pentru creditul fratelui direct pe imobilul cumparat de el, de ce trebuie sa-si riste parintii apartamentul?
deci sa inteleg ca notiunea de coplatitor si codebitor e aceeasi?adica e ca si cum eu teoretic il ajut pe fratele meu sa achite rata la credit?ipoteca pe imobilul pe care il achizitioneaza el nu stiu daca se poate face tinand cont ca banca ii vireaza fratelui meu banii in mana in numerar,si apoi urmanda ca el sa isi cumppere casa..deci nu stiu daca e posibil sa fie stipulat in contract ipoteca pe un imobil pe care el inca nu il are in momentul in care cere creditul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Co-debitor credit popa_ioan_1980 popa_ioan_1980 Buna dimineata. Ma adresez comunitatii avocatnet cu urmatoarea speta: In anul 2007, necasatorit fiind am contractat un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii unei persoane decedate care era coplatitor la un credit djpedros djpedros Buna ziua, Mama mea a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea succesiunii. Ea era si coplatitor la un credit de nevoi personale cu ipoteca ... (vezi toată discuția)
Vreaau sa renunt sa fiu coplatitor viojunior viojunior sint coplatitor intr un credit imobiliar si vreau sa renunt pt a imi lua casa prin Prima casa....numai ca nu reusesc sa \"ies\" din acest contract...imi poate ... (vezi toată discuția)