avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decont tva si decl 390 pt o firma care presteaza ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decont tva si decl 390 pt o firma care presteaza servicii in tara beneficiarului

Firma prestatoare din Romania -catre beneficiar din uniune, prestatia este in tara beneficiarului, pentru care s-a inregistrat taxare inversa, respectiv 4426-4427, si s-a trecut in decl tva si decl 390.....in mod eronat.
Pentru perioada inregistrarii eronate se poate face corectie decl TVA si decl 390, respectiv se anexeaza copii decl eronate precum si cele corecte, jurnal de vanzari si jurnal de cheltuieli, balanta de verificare, declaratie ca firma nu este supusa controlului.
Intrebarea este daca este corect si daca se face reglarea in contabilitate la data actuala, ce repercursiuni pot aparea din partea administratiei si daca mai sunt solicitate si alte acte
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 07:34, 16 Noiembrie 2011
Ref la D 390 depunerea unor declaratii recapitulative incomplete ori incorecte este sanctionata cu o suma cuprinsa intre 500 si 1.500 de lei. Conf CPF nu sunt sanctionati cei care
1.corecteaza decl. piana la term legal de dep a urm.declaratii-daca eroarea nu a fost constata de organul fiscal inainte de a o corecta.
2.cand corectarea ulterioara este urmare a unui fapt neimputabil persoanei impozabile
e bine de citit aici: www.avocatnet.ro/content/art...

Ref la D300 nu este rectificativa si reglarea se face prin inscrierea acestora in randurile de regularizari ,pentru erorile materiale (de transcriere,prel de sume eronate din jurnale,inversarea de cifre,...)ce se constata pot fi corectate si din initiativa persoanei impozabile ,conf. O.M.F.P.178/14.05.2007-nu pot fi corectate erori dintr-un decont tva af unei per deja verificate de fisc sau care este in curs de verificare.Cand faceti cererea de corectare treb anexata o declaratie pe proprie rasp. ca nu va aflati intr-una din ac sit.


Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Carmen Jurubita, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare tiku1985 tiku1985 Buna ziua, Vreau sa facturez prestari de servici catre o firma din UE, valoarea contractului este de 500 Eu, cursul de schimb 4.263, ok m-am inregistrat in ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Avans aic factura proforma mirelanicola.72 mirelanicola.72 In data de 29.09 o sc achita unei sc din Ungaria (ambele sc inregistrate in ROI) un avans, conform unei facturi proforma, de 2980 euro. La data de 17.10, sc ... (vezi toată discuția)