avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impunere achizitionare uniforma scolara?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impunere achizitionare uniforma scolara?

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca exista vreun act normativ care sa ma oblige pe mine ca parinte sa accept achizitionarea uniformei scolare de la un furnizor impus de catre directorul scolii?!!! Ori daca refuzul meu de a imbraca copilul in uniforma scolara, poate atrage dupa sine sanctiuni cum ar fi interzicerea accesului copilului in unitatea de invatamant!
De asemenea, m-ar interesa sa stiu cum pot sa sesizez aceste aspecte inspectoratului scolar pe temei legal!
Cel mai recent răspuns: misscadu , utilizator 11:03, 16 Noiembrie 2011
Nu exista un act normativ care sa impuna obligativitatea uniformei in scoli, acest aspect ramanand la latitudinea fiecarei scoli in parte. Scolile deci, nu sunt obligate sa impuna o uniforma, dar au acest drept. Se presupune ca din moment ce ati optat pt respectiva scoala, trebuie sa va supuneti regulilor ei.
Intr-o oarecare masura, ma supun!Dar ma supun regulilor de bun simt! Dar eu ca parinte nu am semnat ca sunt de acord cu achizitionarea acelor uniforme, dat fiind ca sunt executate din materiale foarte proaste, sintetice si in nici un caz nu isi justifica pretul, 100 Euro/ uniforma?!!! Am si specificat acestea, motivand astfel refuzul meu de a semna acel proces verbal care ma obliga sa cumpar aceasta uniforma. Aici nu este vorba de respingere totala a ideii de a purta copilul meu uniforma scolara, dar nu inteleg de ce sa fiu obligata de catre institutia de invatamant sa dau destul de multi bani pe o uniforma mizerabila, pe care copilul sa nu o suporte, la propriu... si nu inteleg de ce mi se impune un anumit furnizor, de ce nu pot sa ii fac eu copilului meu o uniforma in tiparul "hotarat" de institutia respectiva?

Aceasta era nelamurirea mea, exista temei legal in asa fel incat unitatea de invatamant sa ma oblige la a cumpara de la un anumit furnizor? Cum pot sesiza o astfel de neregula? Pentru ca este o neregula, aici nu vorbim de intelegeri si conformari tacite intr-un sistem care doar impune si nu accepta uneori alternative mai mult decat decente?

Scoala are dreptul de a interzice accesul in unitatea respectiva a copilului meu?

Multumesc pentru ajutor, desi nu cred ca acest subiect este plasat la sectiunea potrivita lui pe forumul de discutii, rog a-mi fi scuzata nepriceperea!

Mai astept si alte raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uniforma scolara mihaialbert mihaialbert Buna ziua. Am un copil in clasa a doua. Astazi ni s-a comunicat ca uniforma scolara este obligatorie la unitatea de invatamant la care este copilul meu. In caz ... (vezi toată discuția)
Dreptul elevului la personalitate Radamante Radamante 1.Codul Civil -art. 58 Drepturi ale personalităţii (1) Orice persoană are dreptul la viaţă, la sănătate, la integritate fizică şi psihică, la ... (vezi toată discuția)
Uniforma scolara e obligatorie? lucicasweis lucicasweis Buna seara, daca poate cineva sa ma ajute cu un raspuns....va rog... La scoala unde am inscrisi copii s-a hotarat de consiliul \"nu stiu care\", ca este ... (vezi toată discuția)