avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Inselaciune Firma leasing
Discuție deschisă în Executare silită

Inselaciune Firma leasing

Buna ziua ,
As dori un sfat in ceea ce priveste urmatoarea speta :
Am predat cu Proces Verbal acum 2 ani o masina firmei de leasing .
Nu s-a mentionat pe proces ca as mai avea ceva de platit catre ei.
In acest an mi s-au blocat toate conturile personale si mie si asociatei mele precum si contul firmei cu o suma exorbitanta ca as fi datoare catre ei (aprox 5000 Euro) de catre aceasta firma
Nu mi-au predat BO in alb lasate garantie .
Nu mi-au raspuns solicitarilor trimise de catre noi prin avocat prin care ceream explicatii despre aceste sume .
Masina ei au vandut-o intre timp altui propretar .
Ce este de facut ? Plangere penala la politie ? reclamatie la Protectia Consumatorului ? Mentionez ca am achitat si taxa de prima inmatriculare in numele lor (eu fiind doar uitilizatorul masinii ) de aprox 1600 Euro si nu mi-a fost returnata .

Daca ii dau in judecata dureaza mult si bine si nu doresc asta insa as dori sa le fac plangeri , reclamatii ...sa-mi justifice aceasta suma , ei pot introduce Biletele la Ordin nepredate si pot scrie pe ele si 1 milion de Euro ?
Ce ma indrumati ?:(
Am facut solicitare prin avocat sa
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 12:01, 16 Noiembrie 2011
daca aveti avocat inseamna ca deja beneficiati de consultanta si aveti deja o solutie legala conturata. inainte de a depune plingeri ar fi bine sa verificati contractul de leasing deoarece in mod cert acolo este mentionat ca exista si alte daune interese ptr nerespectarea contractului de leasing (pierderile financiare, de exemplu, provocate de nerespectarea obligatiilor a contractuale de catre dvs prin neachitarea ratelor).

predarea masinii nu este o cauza de scutire de la plata unor eventuale daune deoarece firma de leasing este proprietara masinii.
in consecinta, analizati contractul in mod temeinic.
Interesant este ca aveti avocat, dar nu prea stiti ce aveti de facut!:)
Mai intai ar fi trebuit sa contestati executarea prin poprire, cu anularea tuturor actelor de executare, pentru inexistenta debitului.
Apoi, in functie de situatia concreta, dar mai ales de probele pe care le detineti, puteti face o sesizare atat la protectia consumatorului, dar si la Politie, insa numai dupa ce va asigurati ca puteti proba intentia fraudei, sau macar o neglijenta culpabila, iar nu una datorata, de exemplu, unei pasivitati sau omisiuni, ale dvs. Oricum, evaluarea situatiei se face numai cu inscrisurile pe care le detineti (un dosar constituit din acestea, cu care va prezentati la avocat). Puteti, in acelasi timp, actiona pe mai multe planuri, inclusiv pe cel penal, dar si prin actiuni civile pentru plata unor daune pe care le puteti proba.
In ceea ce priveste teama de durata actiunilor in instanta, va spun insa, ca ramane totusi, (cu exceptia bunei intelegeri/tranzactiei intre parti), singura varianta legala de a determina pe cineva sa respecte legea si indatoririle ce-i revin, precum si sa-si execute obligatiile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract promisiune vanzare cumparare leasing auto sevenup sevenup Buna seara, Am o mare problema cu o masina achizitionata de la o pers fizica care cumparase in leasing o masina. Avand nevoie de bani mi-a cedat masina la ... (vezi toată discuția)
Probleme contract leasing auto gabi777 gabi777 Am achizitionat un autoturism KIA SORENTO productie non UE an 2006 in sistem leasing pe SOCIETATE Valoarea contractului de leasing 35000 euro. In luna martie ... (vezi toată discuția)
Camatarie la firmele de leasing Ovidiu Pop Ovidiu Pop buna ziua, in 2008 am incheiat pe societate cu o firma de leasing un contract prin care am achizitionat un autoturism in valoare de 21.000 euro. am platit ... (vezi toată discuția)