avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... trebuie sa-mi inchid contul daca am treminat creditul?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

trebuie sa-mi inchid contul daca am treminat creditul?

Am avut un credit la [magazin] pentru electrocasnice si luna aceasta am achitat ultima rata.Am intrebat la banca respectiva daca trebuie sa-mi fac cerere pentru a-mi inchide contul sau daca trebuie sa platesc alte costuri,de genul administrare cont si mi s-a spus ca nu este nevoie.
Se poate sa nu fie nevoie sa-mi inchid contul?
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2011
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: n_roxxanne , utilizator 10:58, 12 Ianuarie 2012
Eu va sfatuiesc sa il inchideti si sa pastrati cu grija toate documentele , pentru ca nu se stie ce surprize va mai asteapta pe parcurs .
Este necesara inchiderea contului.

Exista reglementari legale prin care banca este obligata ca in urma achitarii unui credit si dupa depunerea unei cereri de inchidere cont sa inchida contul? Ce art de lege?
Multumesc.
Here it is ...

Legea 288/2010 pentru aprobarea OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori

Art 43 ... La incetarea contractului de credit, creditorul ofera consumatorului gratuit, din oficiu, un document care fie atesta faptul ca au fost stinse toate obligatiile dintre parti decurgand din contractul respectiv, fie indica obligatiile contractuale neindeplinite. Totodata, se inchid si conturile creditului, fara a fi necesara depunerea unei alte cereri de catre consumator si fara plata unor costuri suplimentare, cu exceptia urmatoarelor situatii:

a) contul curent a fost deschis anterior contractarii creditului, in vederea derularii altor operatiuni;
b) la data incetarii contractului de credit, contul curent este utilizat pentru alte servicii contractate de catre consumator;
c) conturile sunt poprite sau indisponibilizate, conform prevederilor legale, pentru indeplinirea de catre consumator a unor obligatii asumate fata de creditorul insusi sau fata de terti. ".
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision administrare cont TudorB TudorB Buna ziua. Am un credit de nevoi personale cu ipoteca din decembrie 2011 si, de cateva luni, banca imi percepe, mie si sotiei in calitate de girant, comision ... (vezi toată discuția)
Inchidere cont poprit-comisioane alonia14 alonia14 Buna ziua ! As dori sa stiu care este modalitatea in care pot inchide un cont poprit, in conditiile in care desi acel cont este in inactivitate de mai multi ... (vezi toată discuția)
Refuz închidere cont IonitaEduard IonitaEduard Zilele trecute am făcut un credit de refinanţare prin care am achitat un credit ipotecar la CEC Bank. După definitivarea procedurilor necesare achitării, ... (vezi toată discuția)