avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... exceptie in recurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

exceptie in recurs

Buna seara
La ce se refera excepţia nulităţii declarării recursului ca urmare a nemotivării căii de atac?
Nu inteleg, daca ma poate ajuta cineva
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:51, 16 Noiembrie 2011
In cazul in care recursul nu a fost motivat in termen, se va anula.
nu este suficient sa fie depus recursul la instanta in cele 15 zile, este obligatoriu sa contina si motivele pentru care solicitati casarea sentintei recurate si acest lucru tot in cele 15 zile.
in lipsa acestor motive recursul este nul, adica - pe scurt - pierdeti procesul in mod irevocabil.
Probabil ca nu ati depus motivele de recurs in termenul legal , lucru ce atrage nulitatea caii de atac .Conform legii, motivele de recurs se pot depune prin cererea de recurs sau separat, insa in termenul prevazut de lege. Altfel,poate fi ridicata aceasta exceptie , iar calea de atac nu va avea efect.
Mihai Pop a scris:

Buna seara
La ce se refera excepţia nulităţii declarării recursului ca urmare a nemotivării căii de atac?
Nu inteleg, daca ma poate ajuta cineva
Va multumesc


Sancţiunea nemotivării recursului este stabilită prin dispoziţiile art. 306 C.proc.civ., potrivit cărora, recursul este nul dacă nu a fost motivat în termenul legal, cu excepţia cazurilor prevăzute în alin. 2. (art.306 alin.1 C.proc.civ.) .
Aşadar, dacă recurentul nu-şi motivează recursul sau nu îl motivează în termen – şi nici nu s-au ivit motive de ordine publică – el nu va mai putea să-l motiveze oral sau să dezvolte oral motivele depuse după împlinirea termenului de motivare , întrucât recursul este nul .

Instanta Suprema a statuat ca, „sancţionarea dispoziţiilor art.303 C.proc.civ. privitoare la termenul de motivare a recursului este stabilită prin art.306 C.proc.civ. şi anume : recursul este nul dacă nu a fost motivat în termenul legal, cu excepţia motivelor de ordine publică, acestea putând fi invocate şi din oficiu de instanţa de recurs, care este însă obligată să le pună în dezbaterea părţilor” .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs maria1956 maria1956 buna ziua,va rog sa ne ajutati nu intelegem sensul,, Pentru a se răspunde la excepţia nulităţii pentru nemotivarea recursului invocată de ... (vezi toată discuția)
Recurs qwerta qwerta Buna ziua. Am si eu doua intrebari:1.Punerea in aplicare a unei sentinte civile ,privind solutionare cerere si comunicare informatii se suspenda daca partea ... (vezi toată discuția)
Recurs tardiv motivat. Brokeru22 Brokeru22 Buna seara. Am invocat exceptia motivarii tardive a recursului potrivit art. 303 alin 1 vechiul cod de procedura civila. Am solicitat instantei sa constate ... (vezi toată discuția)