avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plata prejudiciului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plata prejudiciului

Buna,
In urma cu 6 luni am fost victima unei inselaciuni, cazul sa judecat iar persoana respectiva a primit 1 am si 6 luni cu executare plus plata prejudiciului de 2000 lei.
Care este procedura sau cum trebuie sa procedez pentru a-mi recupera prejudiciu?

Multumesc anticipat si va doresc o zi buna!
Misu.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
Mihai_Andrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adorjan Ramona , Consilier juridic 11:50, 18 Noiembrie 2011
Buna dimineata,
In primul rand trebuie sa legalizati hotararea si sa mergeti la un executor care sa faca demersurile mai departe, asta doar in cazul in care sunteti sigur ca are ce executa, deoarece de multe ori se poate intampla ca pesoana care este acuzata sa nu aiba nimic pe numele sau, sau sa nu aiba nici un venit, si din pacate in situatia aceea nu prea mai aveti ce sa faceti.
Primul lucru e sa legalizati hotararea data de instanta- se legalizeaza printr-o cerere de legalizare pe care o depuneti impreuna cu hotararea la registratura instantei care a dat hotararea, apoi consultati un executor.
Toate cele bune.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2011
Adorjan Ramona, Consilier juridic
Trebuie sa il executati silit. Luati legatura cu un BEJ.
Buna,

Multumesc mult pentru raspunsuri!
Am uitat sa mentionez ca doar astazi de dimineata am primit instiintarea de la judecatorie prin care am fost anuntat de sentinta respectiva!
A obtinut o sentinta mai mica pentru acceptat sa plateasca prejudiciul.
In acest caz trebuie sa astept o perioada de timp sau trebuie sa legalizez hotararea dupa care sa apelez la un executor?

Multumesc inca o data, o seeara placuta in continuare!
Misu.
Puteti legaliza hotararea, iar dupa ce ati primit-o legalizata sa va indreptati catre un executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investire cu formula executorie florance01 florance01 buna seara, am sa va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru ca am unele nelamuriri. instanta de fond a fost judecatoria giurgiu, a urmat apelul la tribunalul ... (vezi toată discuția)
Punerea in executare a unei hotarari a tribunalului andreya1202 andreya1202 Buna dimineata, Daca am o hotarare a Tribunalului, prin care admite cererea societatii de a recupera o creanta, reprezentand prejudiciu material produs, ... (vezi toată discuția)
Legalizare hotarare judecatoreasca zidaru zidaru Am primit hotararea judecatoreasca prin care fostul angajator e obligat sa imi plateasa drepturile salariale cuvenite in valoare de 13000 lei.Nu este semnata ... (vezi toată discuția)