Buna,
In urma cu 6 luni am fost victima unei inselaciuni, cazul sa judecat iar persoana respectiva a primit 1 am si 6 luni cu executare plus plata prejudiciului de 2000 lei.
Care este procedura sau cum trebuie sa procedez pentru a-mi recupera prejudiciu?
Buna dimineata,
In primul rand trebuie sa legalizati hotararea si sa mergeti la un executor care sa faca demersurile mai departe, asta doar in cazul in care sunteti sigur ca are ce executa, deoarece de multe ori se poate intampla ca pesoana care este acuzata sa nu aiba nimic pe numele sau, sau sa nu aiba nici un venit, si din pacate in situatia aceea nu prea mai aveti ce sa faceti.
Primul lucru e sa legalizati hotararea data de instanta- se legalizeaza printr-o cerere de legalizare pe care o depuneti impreuna cu hotararea la registratura instantei care a dat hotararea, apoi consultati un executor.
Toate cele bune.
Multumesc mult pentru raspunsuri!
Am uitat sa mentionez ca doar astazi de dimineata am primit instiintarea de la judecatorie prin care am fost anuntat de sentinta respectiva!
A obtinut o sentinta mai mica pentru acceptat sa plateasca prejudiciul.
In acest caz trebuie sa astept o perioada de timp sau trebuie sa legalizez hotararea dupa care sa apelez la un executor?
Multumesc inca o data, o seeara placuta in continuare!
Misu.