avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... promovare in treapta superioara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

promovare in treapta superioara

buna ziua!
o persoana care ocupa o functie de executie la o institutie publica care nu a beneficiat in ultimii 5 ani de promovare intr/o treapa superioara poate beneficia acum de aceasta modificare, in conditiile in care nu exista in statul de functii un post vacant aferent treptei superioare si este necesara aprobarea transformarii lui? potrivit Legii 284/2010, art.26 alin.3,4,5 trebuie parcursi acesti pasi....evaluarea din ultimii ani, respectiv "foarte bine", este suficienta pt incadrarea in noul post, in conditiile in care nu se poate organiza concurs pe noul post?
Cel mai recent răspuns: monicalirca , utilizator 14:50, 17 Noiembrie 2011
In conformitate cu prevederile art 41 (2) din HG 286/2011pentru aprobarea Regulamentului-cadru privind stabilirea principiilor generale de ocupare a unui post vacant sau temporar vacant corespunzător funcţiilor contractuale şi a criteriilor de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual din sectorul bugetar plătit din fonduri publice promovarea se face astfel :" (2) Promovarea persoanelor încadrate cu contract individual de muncă în grade sau trepte profesionale se face, de regulă, pe un post vacant sau temporar vacant, iar în situaţia în care nu există un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acestea sunt încadrate într-unul de nivel imediat superior.
(3) Promovarea în grade sau trepte profesionale a personalului contractual din sectorul bugetar se face prin examen. "
Totodata conf prevederilor aceluiasi act normativ art 43 " (3) Pentru a participa la concursul de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare, candidatul trebuie să fi obţinut calificativul "foarte bine" la evaluarea performanţelor profesionale individuale cel puţin de două ori în ultimii 3 ani.
Sper sa va fie folositor.
Subliniez ca este vorba de personal contractual.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna codrutanastasia codrutanastasia Sunt administrator financiar (patrimoniu) debutant S. Anul acesta am terminat facultatea si vreau sa stiu modalitatea de transformare a postului meu intr unul ... (vezi toată discuția)
Modificarea incadrarii functiei MaryK MaryK Buna seara! Imi desfasor activitatea intr-un serviciu de resurse umane si in urma cu x ani, am obtinut licenta in stiinte economice. La vremea respectiva ... (vezi toată discuția)
Transformare post danapantea danapantea Postul de care vorbim in institutie publica a fost scos la concurs contractual pe un grad inferior. Se poate transforma acest post intr-un grad superior ? Se ... (vezi toată discuția)