avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general calcul indemnizatie concediu medical
Discuție deschisă în Contabilitate în general

calcul indemnizatie concediu medical

Pentru un salariat care a fost in concediu fara plata 6 luni consecutive iar in a 7-a aduce un concediu medical, cum se poate constitui baza de calcul ?
Cel mai recent răspuns: magnectical , utilizator 15:57, 17 Noiembrie 2011
Reguli generale prevazute de O.U.G. nr. 158/2005
-Baza de calcul este utila pentru stabilirea mediei zilnice a indemnizatiei si se constituie prin raportarea veniturilor la care s-a calculat fd.conc.indemniz. la ultimele 6 luni anterioare lunii de acordare a concediului
-daca salariatul nu a obtinut venituri in toate cele 6 luni, baza de calcul alcatuita in cazul bolilor obisnuite se poate restrânge la lunile efective de venit realizat, dar nu mai putin de o luna pentru care s-a calculat CCIASS;
Atentie
-Daca salariatul are stagiu de cotizare de o luna realizat, dar acesta nu se regaseste in cele 6 luni anterioare lunii de acordare a concediului medical, nu se poate constitui baza de calcul
- conditii speciale de stagiu, dar si de calcul sunt reglementate in cazul incapacitatii temporare de munca in urma unei urgente medico-chirurgicale, tuberculozei, SIDA, cancerului sau bolii infecto-contagioase din grupa A.
Va multumesc mult pentru raspuns.
Cu placere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedii medicale laszloecaterina laszloecaterina UN SALARIAT ANGAJAT LA 05.05.2016 S-A IMBOLNAVIT .DACA NU A MAI LUCRAT IN ALTA PARTE I SE POATE PLATI CONCEDIULMEDICAL? NU ARE BAZA DE CALCUL DE 6 LUNI. (vezi toată discuția)
Concediul medical platit sau neplatit? ContSters346744 ContSters346744 Buna ziua, Am lucrat la o companie multinationala care a plecat din Romania. Cu data de 10 septembrie 2014 au fost incheiate relatiile de munca cu aceasta ... (vezi toată discuția)
Concediul medical in prima luna de angajare ramona_i ramona_i Buna ziua! Pe data de 6 aprilie 2010 am fost angajata la o firma, iar pe data de 3 mai 2010 am intrat in concediu medical deoarece am descoperit ca trebuie ... (vezi toată discuția)