avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale prescriere datorii
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

prescriere datorii

Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 12:41, 29 Decembrie 2011

Codul de Procedura Fiscala capitolul 7 :" prescriptia dreptului de a cere executarea silita si a dreptului de a cere compensarea sau restituirea"

"Art. 131 Începerea termenului de prescripţie

(1) Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.

(2) Termenul de prescripţie prevăzut la alin. (1) se aplică şi creanţelor provenind din amenzi contravenţionale."

Intr-un topic scria ca daca au facut somatie nu se mai poate prescrie doar la 5 ani dupa data somatiei, dar conform acestui articol de lege se prescrie. Eu am o amenda pentru parcare din 2007 , inseamna ca pot sa cer prescrierea la 01.01.2013 indiferent daca am primit somatii ?
In cazul in care s-a emis somatie si titlu executoriu, termenul de prescriptie curge de la data de 1 ianuarie a anului urmator emiterii somatiei- pentru toate sumele cuprinse in somatie si titlu executoriu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda din 2009 - prescriptie mariastan20 mariastan20 Buna ziua , Asi dori sa intreb daca amenzile se prescriu ,si daca da la ce termen. Va multumesc! (vezi toată discuția)
Impozite pe teren si cladiri/ termen de prescriere laurashield laurashield Buna, Am un SRL care detine in proprietate un teren de 6000 mp., cu cladiri (magazii, depozite , hala de lucru). Nu am mai platit impozitele la primarie ... (vezi toată discuția)
Amenzile auto se prescriu sau nu ? hageogeo hageogeo Potrivit art 127 alin (1) din Codul de procedura fiscala, Republicat, cu modificarile sicompletarile ulterioare, dreptul de a cere executarea silita a ... (vezi toată discuția)