avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea fisei postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea fisei postului

Buna seara, doresc sa intreb ceva in legatura cu fisa postului a sotului meu.In luna august si septembrie a fost in concediu medical,la data de 1.10.2011 a revenit la munca,data de la care nu isi mai poate exercita atributiile scrise in fisa postului din motive necunoscute lui si salariul fiindu-i si el diminuat considerabil.Mai exact el este angajat la o firma de curierat unde facea distributie si incasari rambursuri,acum de cca o luna jumate doar sta in dreapta soferului si nu are nici o responsabilitate.Este posibil ca din motive de conflict avute cu patronul sa fie restrictionat (fara a i se aduce in scris vreun motiv intemeiat)de la a exercita meseria pentru care a fost angajat acum 4 ani? vreau sa mai adaug ca sotul meu a intrat cu patronul intr-un conflict si sa ajuns pana si la un control amanuntit din partea ITM-ului
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:53, 20 Noiembrie 2011
Mai concret ce doriti sa vi se explice, intrucat in practica prin nerespectarea fisei postului se intelege sarcini in plus nu in minus .
Nerespectarea fisei postului constituie abatere disciplinara care da dreptul angajatorului sa dispuna, in conditiile legii, sanctionarea disciplinara a salariatului respectiv.
buna seara,sotul meu nu isi mai poate respecta fisa postului nu ca nu vrea sa si-o respecte,patronul nui mai da voie,mai mult i-a scazut salariul nejustificat fara a i se aduce la cunostinta in scris sau verbal
Cred ca mai inainte de a actiona cumva,trebuie de inaintat un memoriu scris angajatorului prin care sotul sa ceara sa i se justifice motivatia pentru care nu i se permite sa-si indeplineasca atributiile din fisa de post si a scaderii salariului.
Memoriul sa-l inregistreze la secretariatul sau registratura firmei si sa-si pastreze nr. de inregistrare primit .Vor fi obligati sa dea un raspuns.In functie de acest raspuns se poate trage o concluzie si se pot stabili niste directii de actiune.
V-as fi recomandat sa va adresati cu o sesizare direct ITM ului,dar vorbiti despre un control de la ITM,in urma unui conflict,nu stiu daca are sau nu legatura cu problema prezentata acum.
Nu va recomand sa sezizati ITM - ul pentru ca sotul va avea ulterior probleme mai mari

Alte discuții în legătură

Retinere din salariu fara hotarare judecatoreasca gabrielaghm gabrielaghm Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu cum sa procedez. La firma unde lucreaza sotul meu, un service auto, patronul doreste sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie alice29 alice29 Buna seara, am si eu cateva intrebari legat de schimabarea atributiilor de serviciu. In urma cu 3 ani am fost angajata intr o institutie de stat pe un post ... (vezi toată discuția)
Aptitudini profesionale petrulili petrulili Angajatul, a fost internat la psihiatrie in luma mai, iar in august se doreste intoducerea de atributii de relatii cu publicul, desi angajatorul a fost anuntat ... (vezi toată discuția)