avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbare functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbare functie

Buna seara, am si eu cateva intrebari legat de schimabarea atributiilor de serviciu.

In urma cu 3 ani am fost angajata intr o institutie de stat pe un post corespunzator pregatirii mele profesionale (studii superioare),post obtinut pe baza de concurs.
Ieri am fost instiintata telefonic de catre conducere ca mi se schimba postul , apoi al scurt timp de la apelul telefonic am primis spre semnare fisa postului cu atributiile pt noul post, atributii care sunt total diferite de postul precedent.Sub presiune am semnat aceasta fisa a postului.

Astazi uitandu-ma in Codul muncii am vazut ca pt orice modificare a unuia din elementele CIM( functie) se intocmeste un act aditional.Pana acum nu mi a fost dat spre semnare acest act aditional.
Nu era obligatorie o informare in prealabil, inainte de semnarea fisei postului legat de schimabarea functiei?Poate aceasta fisa a postului sa tina loc de informare?
Poate fi actionat in justitie angajatorul pe motiv de nerespectare a codului muncii daca am semnat acea fisa a postului?

Cel mai recent răspuns: Isa Radov , Consultant resurse umane 13:15, 14 Mai 2010
Fisa Postului nu poate tine loc de informare.Daca vi s-a schimbat postul, trebuia intr-adevar sa vi se incheie act aditional la contractul individual de munca si eventual schimbata/negociata salarizarea.Mai mult, trebuia si acordul dvs.
Va aflati practic intr-un conflict de munca.Depinde ce va doriti in continuare de la angajator!
Puteti sa incercati solutionarea "conflictului" pe cale amiabila, sesizand in scris (luati nr. de inregistrare de la registratura) conducerea unitatii despre aceasta situatie, sau direct in instanta.
Daca mai doriti sa lucrati acolo, este indicat sa incercati solutionarea conflictului de munca pe cale amiabila.Daca nu se poate si nu se poate....aveti optiunea actiunii in justitie.
Multumesc pt raspuns.Vroiam sa fiu sigura ca asa stau lucrurile,deoarece e 3 oara intr o luna cand mi se propun diferit posturi din institutie.Pana cum nu am semnat nicio fisa a postului.Eram ingrijorata ca semnand acum aceasta fisa mai pot sau nu sa i actionez in instanta .O sa incerc pe cale amiabila bineinteles solutionarea conflictului.
In cazul in care considerati ca vi s-a incalcat undrept sau un interes legitim, puteti sa introduceti o actiune in instanta cu conditia ca aceasta sa fie introdusa in termenul de prescriptie.
Acela de 30 zile?

Ca o completare si un sfat. Institutia intra in reorganizare urmand sa se schimbe angajatorulToate posturile vor fi preluate.E posibil ca atunci la incheierea unui nou contract de munca sa mi fie trecuta noua functie. Pot sa resping semnarea acestui nou contract de munca??? Zic asta deoarece dpdv legal nu mi s a schimbat postul neavand un act aditional incheiat ci doar o fisa de post cu atributiile unui post vacant.
Intr-adevar, termenul este de 30 de zile calendaristice de la data în care a fost comunicată decizia unilaterală a angajatorului referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă.

În cazul în care întreprinderea, unitatea, sau părţi ale acesteia sunt transferate către un alt angajator, cesionarul va prelua de la angajatorul cedent, drepturile şi obligaţiile în raport cu salariaţii, decurgând din contractele individuale de muncă.
Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar. Textul de lege nu prevede ce se întâmplă cu salariaţii care nu acceptă continuarea raporturilor de muncă cu noul angajator.

Alte discuții în legătură

Toate activitatile dintr-o firma trecute in fisa postului S M SORIN S M SORIN Buna ziua, Ce atributii poate trece angajatorul in fisa postului unui Agent de Vanzari, conform COR, intr-o firma privata? Va adresez aceasta intrebare ... (vezi toată discuția)
Fisa postului alex.v alex.v Buna ziua. O fisa a postului poate fi modificata fara acordul titularului postului, prin adaugarea de noi atributii? Dar fara sa se schimbe denumirea ... (vezi toată discuția)
Este corect asa? razvandicu razvandicu vreau sa va spun ca sunt de meserie inginer constructor dupa cum sunt incadrat si in contract ca functie dar mi a intocmit fisa postului pentru sef de ... (vezi toată discuția)