avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nerespectarea fisei postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nerespectarea fisei postului

Buna seara, doresc sa intreb ceva in legatura cu fisa postului a sotului meu.In luna august si septembrie a fost in concediu medical,la data de 1.10.2011 a revenit la munca,data de la care nu isi mai poate exercita atributiile scrise in fisa postului din motive necunoscute lui si salariul fiindu-i si el diminuat considerabil.Mai exact el este angajat la o firma de curierat unde facea distributie si incasari rambursuri,acum de cca o luna jumate doar sta in dreapta soferului si nu are nici o responsabilitate.Este posibil ca din motive de conflict avute cu patronul sa fie restrictionat (fara a i se aduce in scris vreun motiv intemeiat)de la a exercita meseria pentru care a fost angajat acum 4 ani? vreau sa mai adaug ca sotul meu a intrat cu patronul intr-un conflict si sa ajuns pana si la un control amanuntit din partea ITM-ului
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 16:53, 20 Noiembrie 2011
Nu aceasta este problema ca va avea probleme, dar nu vad care este oportunitatea sesizarii ITM-ului in conditiile in care un angajator nu-i ofera unui salariat sarcini de indeplinit. Nu vad cum ITM-ul il poate obliga pe angajator sa-i dea sotului dvs de munca....:-/

De asemenea, nu vad unde este prevazuta obligatia celor din sectorul privat sa raspunda la memoriile depuse de catre salariati sau fostii salariati ?
Art.39(1)lit.hCodul Muncii:
(1) Salariatul are, in principal, urmatoarele drepturi:
.........
h) dreptul la informare si consultare;

Angajatul trebuie sa cunoasca motivatia pt. care i s-au redus din atributii si inclusiv salariul fara a se fi modificat insa fisa postului sau fara sa i se fi comunicat o decizie scrisa prin care sa se fi hotarat micsorarea salariului in mod unilateral.
Daca nu se raspunde unui memoriu justificat adresat de catre un angajat angajatorului sau pentru a se informa despre cauza/cauzele care au condus la cele specificate,se incalca dreptul angajatului respectiv la informare ,indiferent de forma de proprietate sau organizare a entitatii economice respective,aceasta este opinia mea.
Discutia se purta intr-o alta directie decat cea pe care ati mentionat-o dvs ... articolul invocat de dvs nu are nicio tangenta cu subiectul discutat anterior .. care ar fi sanctiunea daca se incalca acest drept invocat de dvs, atata timp cat nu exista obligatia din partea angajatorului?
Are tangenta cu subiectul,atata timp cat este vorba despre un angajat care nu a fost informat asupra unor elemente care privesc raporturile de munca reglementate prin contractul sau indivdual de munca si despre un angajator care avea obligatia sa informeze salariatul asupra elementelor care privesc desfasurarea relatiilor de munca si nu a facut-o.Angajatul doreste prin memoriul adresat sa fie informat,daca angajatorul nu raspunde,oricare forma de raspuns ar alege,angajatul il poate actiona in instanta pt. incalcarea dreptului sau la informare si nerespectarea obligatiei angajatorului de a informa angajatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere din salariu fara hotarare judecatoreasca gabrielaghm gabrielaghm Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat deoarece nu stiu cum sa procedez. La firma unde lucreaza sotul meu, un service auto, patronul doreste sa ... (vezi toată discuția)
Schimbare functie alice29 alice29 Buna seara, am si eu cateva intrebari legat de schimabarea atributiilor de serviciu. In urma cu 3 ani am fost angajata intr o institutie de stat pe un post ... (vezi toată discuția)
Aptitudini profesionale petrulili petrulili Angajatul, a fost internat la psihiatrie in luma mai, iar in august se doreste intoducerea de atributii de relatii cu publicul, desi angajatorul a fost anuntat ... (vezi toată discuția)