avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... avertisment scris
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

avertisment scris

Buna ziua,

Scriu in numele unui prieten care are niste probleme la servici desi face parte din categoria anagajatiilor care " fac prea multe, bun la toate dar prost platit" - parerea mea.:)

Este valabil avertismentul scris, trimis pe posta electronica (de fapt messenger) in forma scanata, dar fara numar de inregistrare si semnat de catre director, avand in vedere ca acesta nu este administratorul firmei?
Conform art. 52 alin. 1 (b) si art. 264 din codul muncii , de unde reiese ca angajatorul are dreptul de a aplica santiuni disciplinare , prin angajator se poate intelege si directorul firmei?
Daca este valabil si eu ma consider nevinovat , deoarece firma nu a asigurat conditiile si utilajele necesare pt a putea respecta normele de productie si calitate (la care face referire acest advertisment ), sunt obligat sa semnez acest advertisment scris?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:17, 7 Octombrie 2008
Prin angajator se intelege orice persoana imputernicita prin atributiile sale de serviciu sa reprezinte firma in diferite situatii. De exemplu, directorul general poate semna incheierea si incetarea contractelor individuale de munca, poate da anumite sanctiuni, un sef de compartiment poate da avertismente scrise s.a.m.d.
Majoritatea firmelor au un registru de decizii iar numarul de acolo se da... data obligatoriu pusa...
Nu confundati angajatorul cu reprezentantul sau imputernicitul societatii.
Prin angajator se înţelege persoana fizică sau juridică ce poate, potrivit legii, să angajeze forţă de muncă pe bază de contract individual de muncă.
Daca directorul este imputernicit sa semneze acte juridice, atunci poate semna o decizie de sanctionare cu avertisment.
Dupa pararea mea,ar fi bine sa depuneti prin registratura o nota de obiectii la acel avertisment "scris",pe care-l listati si atasati notei.Exista responsabil cu protectia muncii in unitate?daca da ,depuneti si la el aceasta nota.Acest avertisment,cred ca este un mod de a scapa de raspundere in caz de accident de munca.
Din aceasta cauza a ramas cu oameni putini acest lucru afectand productia atelierului si activitatea firmei ( nu s-au putut efectua lucrarile in timp util iar firma avand unele probleme cu clientii ).
Iar nota informativa a trimis-o dupa ce am primit avertismentul

Alte discuții în legătură

Avertisment angajat maria3000 maria3000 Buna ziua, Am o angajata care a lipsit 3 zile de la serviciu dar si-a trimis in loc sotul care nu este angajatul nostru. La prima zi lipsa, am fost anuntata ... (vezi toată discuția)
Plecata in detasare si probleme cu o reclamatie vr_elna vr_elna Sunt angajata la o firma romaneasca si sunt tirmisa in detasare in Franta. Un client care a fost in birou la mine a facut o reclamatie mincinoasa. Firma ... (vezi toată discuția)
Avertisment scris - nefondat Redpalyer Redpalyer Buna seara, Lucrez la o societate care produce si comercializeaza mobila. Acum 2 saptamani am luat o comanda atipica pentru care am cerut acordul ... (vezi toată discuția)