avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... CE acte imi trebuiesc pentru autorizatie de placare cu ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

CE acte imi trebuiesc pentru autorizatie de placare cu polistiren

Buna ziua locuiesc intr-un bloc vila din Ploiesti cu 11 apartamente unde nu exista Asociatie de proprietari sau administrator,deoarece sunt abonamente separate la toate utilitatile pe fiecare apartament,de curand vecinii mei de pe fata blocului si-au placat cu polistiren suprafata apartamentului respectiv, a-s dori si eu sa fac lucrul asta dar nu stiu daca pot obtine macar ceva de la primarie sa fiu acoperit sa am o autorizatie si ce acte imi trebuiesc???
Va multumesc si astept o parere
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:23, 18 Noiembrie 2011
Legea 50/ 1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii prevede la art. 11 ca se pot executa fara autorizatie de construire urmatoarele
.....
e) zugraveli si vopsitorii exterioare, daca nu se modifica elementele de fatada si culorile cladirilor;
h) lucrari de reparatii, inlocuiri ori reabilitari fara modificarea calitatii si formei arhitecturale a elementelor de fatada, daca aceste lucrari nu se executa la constructiile prevazute la art. 3 alin. (1) lit. b), astfel:
1. finisaje interioare si exterioare - tencuieli, placaje, altele asemenea;
2. trotuare, ziduri de sprijin ori scari de acces;
3. lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si/sau a acoperisului - daca nu se schimba sistemul constructiv al acestuia, respectiv terasa/sarpanta - la cladiri de locuit individuale cu cel mult 3 niveluri, care nu sunt monumente istorice clasate sau in curs de clasare, respectiv situate in afara zonelor de protectie a monumentelor si/sau a zonelor construite protejate stabilite potrivit legii;".

deci, daca nu modificati forma arhitecturala si pastrati culorile de fatada iar cladirea are cel mult 3 nivele nu aveti nevoie de autorizatie de construire pentru lucrarile de reabilitare energetica
Totusi,in speta fiind vorba despre condominiu,autoritatea publica locala nu emite autorizatii interventie in regim privat asupra unei cote parti din proprietatea comuna
Pentru a va feri de eventuale situatii neplacute,cum se deruleaza actualmente in capitala,contactati personal Directia Corp Control din primarie care este cea mai in masura in speta dvs sa se pronunte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolare fata aprtamnet bloc - este necesara autorizatie de constructie? Selenus Selenus Buna ziua, intrucat programul de reabilitare termica este un mare chix, am hotarat sa analizez optiunea de placare cu polistiren a partii din fatada blocului ... (vezi toată discuția)
Cod de clasificare mijloc fix NNorbert NNorbert Buna ziua In interiorul halei de productie am facut din productia proprie un birou mic pentru gestionar. Biroul este din tamplarie ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie IancuV IancuV Daca izolez casa cu polistiren de 10 mm casa fiind la strada imi trebuie autorizatie de constructie. (vezi toată discuția)